Μάλι: Τουλάχιστον 14 νεκροί στρατιωτικοί και 11 τραυματίες σε επιθέσεις τζιχαντιστών

Τουλάχιστον 14 μέλη των ένοπλων δυνάμεων του Μάλι σκοτώθηκαν και άλλοι 11 τραυματίστηκαν προχθές Τρίτη σε επιθέσεις τζιχαντιστών στο κεντρικό τμήμα της χώρας, ανακοίνωσε χθες Τετάρτη ο στρατός.

Μετά την ανάπτυξη ενισχύσεων στην περιοχή, σκοτώθηκαν 31 τζιχαντιστές, πρόσθεσε.

Αξιωματικός του στρατού στη Σεγκού, όπου μεταφέρθηκαν τα πτώματα, μιλώντας υπό τον όρο να μην κατονομαστεί, διευκρίνισε πως ανάμεσα στα θύματα στις τάξεις του στρατού ήταν λοχαγός, επικεφαλής αποστολής συνοδείας που έπεσε σε ενέδρα. Η ίδια πηγή έκανε λόγο για 30 στρατιωτικούς και χωροφύλακες τραυματίες και αρκετούς αγνοούμενους.

Ενέδρες και μάχες εκτυλίχθηκαν σε περιοχή ανάμεσα στις πόλεις Μοπτί και Σεγκού.

Το Μάλι, χώρα του Σαχέλ χωρίς πρόσβαση στη θάλασσα, πολεμά για πάνω από μια δεκαετία εναντίον τζιχαντιστών και αυτονομιστών Τουαρέγκ. Η βία έχει επεκταθεί προς νότο και εξαπλωθεί σε γειτονικά κράτη, στον Νίγηρα και στην Μπουρκίνα Φάσο.

Η στρατιωτική χούντα, στην εξουσία στο Μάλι από το 2020, τερμάτισε τη συμμαχία του Μπαμακό με τη Γαλλία και τους δυτικούς εταίρους της κι έφερε στη χώρα Ρώσους, τους οποίους παρουσιάζει ως στρατιωτικούς εκπαιδευτές, για να τη βοηθήσουν να αντιμετωπίσουν τους τζιχαντιστές.

Δυτικές κυβερνήσεις καταγγέλλουν ωστόσο πως οι εκπαιδευτές για τους οποίους μιλά το Μπαμακό είναι στην πραγματικότητα μισθοφόροι της διαβόητης ιδιωτικής στρατιωτικής εταιρείας Βάγκνερ, η οποία φέρεται να έχει στενή σχέση με το Κρεμλίνο.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters-AFP

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος