Μαλί: Πυρά εναντίον του στρατοπέδου της αποστολής της ΕΕ

Τρεις άνδρες άνοιξαν πυρ εναντίον της Εκπαιδευτικής Αποστολής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Μαλί χθες το πρωί, ενημέρωσε η ίδια μέσω Twitter, ευτυχώς δίχως να προκληθούν τραυματισμοί ή υλικές ζημιές.

Οι δράστες της επίθεσης πυροβόλησαν εναντίον του φυλακίου της πύλης του κέντρου εκπαίδευσης στο Κουλικορό, σύμφωνα με τα μέλη της αποστολή της ΕΕ.

Η φρουρά ανταπέδωσε τα πυρά και οι δράστες τράπηκαν σε φυγή. «Όλοι οι Γερμανοί στρατιώτες είναι καλά», διαβεβαίωσε το γενικό επιτελείο της Μπούντεσβερ, των ομοσπονδιακών ένοπλων δυνάμεων.

Η αποστολή της ΕΕ εκπαιδεύει μέλη των ένοπλων δυνάμεων του Μαλί στο κέντρο στην Κουλικορό, βορειοανατολικά της πρωτεύουσας Μπαμακό.

Ο Γερμανός υποστράτηγος Γιόχεν Ντόιερ ανέλαβε τη διοίκηση της αποστολής των περίπου 950 ευρωπαίων στρατιωτικών στη χώρα της δυτικής Αφρικής την 7η Ιουλίου.

Σκοπός της αποστολής, η οποία άρχισε το 2013, είναι να συμβάλλει στην αντιμετώπιση των τζιχαντιστικών οργανώσεων που δρουν στη χώρα.

Η κατάσταση στο Μαλί είναι τεταμένη τους τελευταίους μήνες· σημειώθηκαν δύο στρατιωτικά πραξικοπήματα μέσα σε έναν χρόνο, ενώ Γερμανοί στρατιωτικοί τραυματίστηκαν σε πρόσφατη επίθεση βομβιστή-καμικάζι.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος