Μάλι: Διακόσιες χιλιάδες παιδιά μπορεί να πεθάνουν από την πείνα – Ο ΟΗΕ ζητάει βοήθεια για να αντιμετωπιστεί ο υποσιτισμός

Τα Ηνωμένα Έθνη (ΟΗΕ) προειδοποίησαν ότι 200.000 παιδιά ενδέχεται να πεθάνουν από την πείνα μέχρι το τέλος του 2023 στο Μάλι, εάν δεν σταλεί η απαραίτητη βοήθεια. Το Ταμείο των Ηνωμένων Εθνών για τα Παιδιά (UNICEF) και το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα του ΟΗΕ (WFP) εξέδωσαν κοινή δήλωση σχετικά με το θέμα.

Στη δήλωση αναφέρεται ότι μέχρι το τέλος του έτους, περίπου 1 εκατομμύριο παιδιά ηλικίας κάτω των 5 ετών ενδέχεται να υποφέρουν από οξύ υποσιτισμό, λόγω των συνεχιζόμενων συγκρούσεων, εκτοπισμών και της περιορισμένης ανθρωπιστικής βοήθειας.

Σχεδόν το ένα τέταρτο του πληθυσμού του Μάλι παλεύει με την επισιτιστική ανασφάλεια και 2.500 άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων των παιδιών, κινδυνεύουν από την πείνα στην περιοχή Μενάκα (Menaka). Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι σε μια περίοδο που υπάρχουν πολλά προβλήματα στον κόσμο, δεν έχετε το «δικαίωμα να επιλέξετε ποιον θα σώσετε» και ότι είναι πολύ σημαντικό να βρεθεί μια άμεση λύση στην ανθρωπιστική κρίση στο Μάλι.

«Εάν δεν σταλεί η απαραίτητη βοήθεια στο Μάλι, 200.000 παιδιά μπορεί να πεθάνουν από την πείνα μέχρι το τέλος του 2023», προειδοποιεί η UNICEF, υπογραμμίζοντας ότι παρά τη σοβαρότητα της κατάστασης, τα κονδύλια για την παροχή βοήθειας στη χώρα βρίσκονται σε πολύ χαμηλό επίπεδο.

Μετάφραση: Σταυρούλα  Ευαγγέλου

Πηγή: ATSH-AA

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος