Μαλί: 5 αστυνομικοί νεκροί σε μάχες

Array

Πέντε αστυνομικοί σκοτώθηκαν σε επίθεση στο νοτιοδυτικό Μαλί και άλλοι τρεις αγνοούνται, ανακοίνωσε η αστυνομία, ενώ ο στρατός έκανε λόγο για άλλη επίθεση, που απέδωσε σε τζιχαντιστές, στον βορρά. Η πρώτη επίθεση έγινε χθες το πρωί στο Σονά, χωριό στην περιφέρεια Κουτιαλά, κοντά στα σύνορα με την Μπουρκίνα Φάσο.

Αστυνομικοί που επέστρεφαν στην υπηρεσία τους στο συνοριακό φυλάκιο στο Σονά χτυπήθηκαν από εκρηκτικό μηχανισμό και κατόπιν δέχθηκαν σφοδρά πυρά από άγνωστους, ανακοίνωσε η αστυνομία του Μαλί. «Ο απολογισμός των θυμάτων είναι πέντε αστυνομικοί νεκροί, ένας τραυματίας και τρεις αγνοούμενοι», για τους οποίους βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα, σύμφωνα με το δελτίο Τύπου της αστυνομίας.

Τον απολογισμό των πέντε νεκρών επιβεβαίωσαν στο Γαλλικό Πρακτορείο αξιωματικοί της αστυνομίας και υπεύθυνος σε νοσοκομείο. Παράλληλα, ο στρατός του Μαλί ανακοίνωσε χθες μέσω ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης ότι απωθεί, στην περιοχή Γκαό (βορειοανατολικά) επίθεση που εξαπέλυσαν χθες το απόγευμα τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στη Σαχάρα (ΙΚΣ), χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.

Το Μαλί, περίκλειστη χώρα στην καρδιά του Σαχέλ, έγινε θέατρο δύο στρατιωτικών πραξικοπημάτων τον Αύγουστο του 2020 και τον Μάιο του 2021. Η πολιτική κρίση συνδυάζεται με την ολοένα πιο σοβαρή κρίση ασφαλείας αφότου ξέσπασαν, το 2012, εξεγέρσεις αυτονομιστών και αιματηρές επιθέσεις τζιχαντιστών στον βορρά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος