Μαλάουι: Αυξάνονται τα θύματα από την χολέρα – Απαγόρευση πώλησης τροφίμων στα σχολικά κυλικεία

Array

Με τον αριθμό των θυμάτων από την επιδημία χολέρας που πλήττει το Μαλάουι που εκδηλώθηκε τον Μάρτιο να φτάνει πλέον τους 117 νεκρούς η κυβέρνηση της χώρας απαγόρευσε την πώληση τροφίμων στα πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια σχολεία ενόψει του σχολικού έτους που ξεκινά σήμερα.

Η υπουργός Παιδείας Τσικοντάνο Μούσα παροτρύνει τους γονείς να ετοιμάζουν σχολικά γεύματα για τα παιδιά στο σπίτι και «απαγορεύει με άμεση ισχύ και μέχρι νεοτέρας» κάθε πώληση τροφίμων στα πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια σχολεία του περίκλειστου αφρικανικού κράτους 20 και πλέον εκατομμυρίων κατοίκων.

Στα πανεπιστήμια συνιστάται να εγγυώνται ότι οι προμηθευτές τροφίμων τους συμμορφώνονται προς τους κανόνες ασφάλειας που εφαρμόζει το υπουργείο Παιδείας για όλους τους εκπαιδευτικούς θεσμούς, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Η επιδημία χολέρας έχει εξαπλωθεί σε 23 περιφέρειες αφότου εκδηλώθηκε στη νοτιοανατολική περιοχή Ματσίνγκα (γειτονεύει με τη Μοζαμβίκη) τον Μάρτιο. Δεκαεπτά ανέφεραν κρούσματα τις τελευταίες 14 ημέρες. Μέχρι χθες, είχαν καταγραφεί 4.223 κρούσματα και 117 θάνατοι.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος