Πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και χιλιάδες άλλοι υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους εξαιτίας των πλημμυρών που έπληξαν το βορειοδυτικό τμήμα της νήσου Βόρνεο, το οποίο ανήκει στη Μαλαισία. Οι νεκροί εντοπίστηκαν στα χαλάσματα σπιτιού στην πόλη Μίρι, όπως έγινε γνωστό από το κέντρο επιχειρήσεων της πυροσβεστικής υπηρεσίας στην πολιτεία Σάραουακ.
Οι ισχυρές βροχοπτώσεις έχουν προκαλέσει καταστροφικές πλημμύρες, υποχρεώνοντας 2.357 κατοίκους στην πολιτεία Σάραουακ και άλλους 4.396 στη γειτονική πολιτεία Σαμπάχ να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και να αναζητήσουν καταφύγιο σε ασφαλέστερες τοποθεσίες.
Ο αντιπρόεδρος της μαλαισιανής κυβέρνησης Άχμαντ Ζαχίντ Χαμιντί, ο οποίος είναι επίσης επικεφαλής της ομοσπονδιακής υπηρεσίας αντιμετώπισης καταστροφών, απηύθυνε έκκληση στους κατοίκους να παραμείνουν σε εγρήγορση καθώς οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν πως τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα θα συνεχιστούν το επόμενο 24ωρο.
Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Xinhua
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος