Μακρόν VS Λεπέν: Ποιος θα είναι ο νέος ένοικος του Μεγάρου των Ηλυσίων

Οι κάλπες στην Γαλλία ανοίγουν σε λίγες ώρες και αύριο τέτοια ώρα οι Γάλλοι αλλά και οι Ευρωπαίοι θα γνωρίζουν τον επόμενο Πρόεδρο. Ο Εμανουέλ Μακρόν, διατηρεί το μεγάλο προβάδισμα έναντι της Μαρίν Λε Πεν σε όλες οι δημοσκοπήσεις, εκτός κι αν υπάρξει έκπληξη πρώτου μεγέθους, έκπληξη που μπορεί να πυροδοτήσει υπαρξιακή κρίση στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Πάντως σήμερα ήταν μέρα ανάπαυλας για τους υποψηφίους, με το Γάλλο πρόεδρο να χαλαρώνει με τη σύζυγό του σε παραλία της Νορμανδίας.

Από την Τουκέ όπου και η εκλογική του περιφέρεια ο πρόεδρος Μακρόν με μια βόλτα στην παραλία συντροφιά με τη σύζυγό του Μπριζίτ απομακρύνει το άγχος της προεκλογικής εκστρατείας ενώ ακόμα και μια ανάσα πριν από τις κάλπες κυριαρχεί η αβεβαιότητα για το αποτέλεσμα με τους ψηφοφόρους για δεύτερη φορά απέναντι στο ίδιο δίλημμα Μακρόν ή Λε Πεν.

Αρκετοί σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις φαίνεται να έχουν ήδη ξεκαθαρίσει τη στάση τους δίνοντας ακόμα μια ευκαιρία στο σημερινό πρόεδρο.

Ο ίδιος ανησυχεί σοβαρά και προειδοποιεί τους αναποφάσιστους για δυσάρεστες εκπλήξεις: «Εκατομμύρια άνθρωποι λίγες ώρες πριν το BREXIT έλεγαν για ποιο λόγο να ψηφίσουμε. Εκατομμύρια άνθρωποι το 2016 πριν την εκλογή του προέδρου Τραμπ έλεγαν γιατί να πάμε… Την επομένη ξύπνησαν σαν μετά από ένα πολύ κακό μεθύσι».

Κι ενώ το μεγαλύτερο ατού του Μακρόν είναι το φόβητρο της νίκης της άκρας δεξιάς η Λε Πεν με σημαία την επιστροφή μιας ισχυρής Γαλλίας υπόσχεται στους εργαζομένους όσα θέλουν να ακούσουν.

Σε λίγες ώρες θα ανοίξουν τα εκλογικά τμήματα στη Γαλλία ενώ στις υπερπόντιες περιοχές η ψηφοφορία βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη.

Επιμέλεια: Χριστίνα Ποπορού, Αποστολή στο Παρίσι: Κλειώ Νικολάου – Ανταπόκριση από Παρίσι: Θωμαΐς Παπαϊωάννου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος