Μακρόν και Ζελένσκι σε τηλεφωνικό ραντεβού για τον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια

Array

Τηλεφωνική επικοινωνία θα έχει σήμερα ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν  με τον Ουκρανό ομόλογο του Βολοντίμιρ Ζελένσκι για την κατάσταση στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια, ο οποίος ελέγχεται απο τους Ρώσους στη νότια Ουκρανία. Ο σταθμός θα είναι το κύριο θέμα της συνομιλίας όπως ανακοίνωσε η γαλλική προεδρία.

Από τα τέλη Ιουλίου, έχουν αναφερθεί πολλά πλήγματα του πυροβολικού στο εργοστάσιο αυτό, για τα οποία αλληλοκατηγορούνται τα εμπόλεμα μέρη, εγείροντας ανησυχίες πως μπορεί να προκληθεί πυρηνική καταστροφή. Το ζήτημα συζητήθηκε την περασμένη εβδομάδα στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Ο Ζελένσκι, προειδοποίησε χθες Δευτέρα πως μια “καταστροφή” στον σταθμό θα απειλούσε ολόκληρη την Ευρώπη, κατηγορώντας τον ρωσικό στρατό ότι “βομβαρδίζει κοντινές πόλεις και κοινότητες” από τον πυρηνικό σταθμό.

Η πιο πρόσφατη τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν οι δύο ηγέτες ήταν την 1η Αυγούστου. Τότε ο Γάλλος πρόεδρος είχε εκφράσει την ικανοποίηση του για την επανάληψη των θαλάσσιων μεταφορών σιτηρών από τη νότια Ουκρανία, οι οποίες είχαν αποκλειστεί λόγω της ρωσικής επίθεσης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος