Μακρόν για Σουδάν: Η Γαλλία απομάκρυνε 538 άτομα, 209 Γάλλοι – «Εξαιρετική δουλειά μέσα σε ακραίες δύσκολες συνθήκες»

Ο Εμ. Μακρόν σχολίασε την κατάσταση στο Σουδάν στο πλαίσιο της συνάντησης του Συμβουλίου Ασφάλειας που πραγματοποιήθηκε στο Ελυζέ την Τρίτη το πρωί (25/4) για να εξετάσει την κατάσταση στην περιοχή.

Η Γαλλία εκκένωσε 538 άτομα, οι 209 είναι Γάλλοι. Ο Γάλλος στρατιωτικός που τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια μιας απο τις επιχειρήσεις εκκένωσης είναι καλύτερα.

Ο Μακρόν χαιρέτισε την «εξαιρετική δουλειά μεσα σε ακραίες δύσκολες συνθήκες» του «γαλλικού στρατού, του προξενείου και των διπλωματών όπως και τις δυνάμεις εσωτερικής ασφάλειας» που κινητοποίθηκαν. Οι εκκενώσεις αφορούσαν είπε ο Γάλλος Προόεδρος και υπηκόους συμμάχων οπως Αφρικανών που «ζήτησαν την αρωγή» της Γαλλίας.

Ευχαρίστησε τις δύο εμπόλεμες πλευρές, Abdel Fattah al-Burhane και Mohamed Hamdane Daglo, που επέτρεψαν τις εκκενώσεις, για «την καλή συνεργασία και την εποικοδομιτική ανταλλαγή απόψεων». Επίσης ευχαρίστησε «θερμα» τον Πρόεδρο του Τζιμπουτί Ismaël omar Guelleh και τον Αιθίοπα ΠΘ Abiy Ahmed για την βοήθεια τους σε αυτές τις εκκενώσεις.

Ανταπόκριση – Παρίσι: Θωμαΐς Παπαϊωάννου | ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος