Μακελειό στο Μέιν: Μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό του δράστη – Σε lockdown οι κάτοικοι στο Λιούστον

Ανθρωποκινηγητό έχουν εξαπολύσει η Αστυνομία και ο Στρατός στο Μέιν των ΗΠΑ για να εντοπίσουν τον ένοπλο μακελάρη που σκότωσε 18 ανθρώπους και τραυμάτισε δεκάδες. Ο 40χρονος δράστης, με παρελθόν ψυχιατρικών προβλημάτων αλλά και καλή γνώση στον χειρισμό όπλων – καθώς ήταν ο ίδιος εκπαιδευτής – άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως σε διαφορετικά σημεία της πόλης Λιούστον.

Κάμερα ασφαλείας κέντρου που φιλοξενεί αίθουσα μπόουλινγκ κατέγραψε τον άνδρα να κρατά ένα ημιαυτόματο τουφέκι. Τα στοιχεία της αστυνομίας για τον ύποπτο δεν είναι καθόλου καθησυχαστικά.

Πρόκειται για τον 40χρονο εκπαιδευτή όπλων Ρόμπερτ Καρντ ο οποίος υπηρέτησε επί 20ετία στον αμερικανικό στρατό και απασχόλησε στο παρελθόν τις αρχές για ενδοοικογενειακή βία και άλλα αδικήματα. Ο ίδιος είχε νοσηλευτεί το καλοκαίρι για δύο εβδομάδες σε ψυχιατρική κλινική επειδή άκουγε φωνές.

Η φωτογραφία του δώθηκε στη δημοσιότητα καλώντας όποιον τον δει να ενημερώσει τις αρχές, ενώ κλείνουν όλες οι επιχειρήσεις και τα σχολεία της πόλης και οι πολίτες μέσω διαδικτύου, καλούνται να κλειστούν στα σπίτια τους.  

Το αυτοκίνητο του Ρόμπερτ Καρντ εντοπίζεται 12 χιλιόμετρα από την Λιούιστον, στην πόλη Λίσμπον όπου επίσης απαγορεύεται η κυκλοφορία  και περίπολοι από ένοπλους αστυνομικούς με ισχυρούς προβολείς χτενίζουν την περιοχή, ενώ υπό ισχυρή αστυνομική φρούρηση και το νοσοκομείο της Λιούιστον όπου έχουν μεταφερθεί οι νεκροί και οι τραυματίες του μακελειού.

Το μακελειό στη Λιούιστον στη δεύτερη σε πληθυσμό πόλης του Μέιν είναι το φονικότερο από τα τουλάχιστον 500 ανάλογα αιματηρά επεισόδια του τελευταίου χρόνου στις Ηνωμένες Πολιτείες

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος