Μαϊάμι – Κατάρρευση κτιρίου: Ανασύρθηκε νεκρή, διασώθηκε 10χρονος – 51 αγνοούμενοι

Εκατοντάδες πυροσβέστες και διασώστες προσπαθούν να βρουν επιζώντες στα χαλάσματα του 12ώροφου κτιρίου που κατέρρευσε εν μέρει στη νότια Φλόριντα, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του τουλάχιστον ένας άνθρωπος και να αγνοούνται άλλοι 51. Επίσης, στη δημοσιότητα δόθηκε η διάσωση 10χρονου αγοριού.

Η Σάλι Χέιμαν, Επίτροπος της Κομητείας Μαϊάμι-Ντέιντ, ανέφερε ότι οι αρχές δεν κατάφεραν μέχρι τώρα να επικοινωνήσουν με 51 ανθρώπους που «θεωρητικά» κατοικούσαν στο κτίριο αυτό ενώ ένας αξιωματικός της πυροσβεστικής είπε ότι 35 άνθρωποι διασώθηκαν. Μεταξύ αυτών ήταν και δύο που τους ανέσυραν από τα συντρίμμια αφού τους εντόπισαν ειδικά εκπαιδευμένοι σκύλοι.

Στη δημοσιότητα δόθηκε η διάσωση 10χρονου αγοριού.

Δεν είναι γνωστό τι προκάλεσε την κατάρρευση του 12 όροφου κτιρίου Champlain Towers South, που κατασκευάστηκε το 1981,  κοντά στην 88η οδό και τη λεωφόρο Collins στο Μαϊάμι Μπιτς της Φλόριντα.

Εικόνες και βίντεο αναρτήθηκαν από την περιοχή που μοιάζει σα να έχει βομβαρδιστεί με βουνά ερειπίων στη γωνία της λεωφόρου Collins.

Μάρτυρες αναφέρουν ότι άκουσαν ανθρώπους να ουρλιάζουν κάτω από τα ερείπια.

Η Πυροσβεστική επιβεβαίωσε ότι περισσότερες από 80 μονάδες, συμπεριλαμβανομένων των τεχνικών  διάσωσης, συμμετείχαν στις προσπάθειες

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος