Μαδαγασκάρη: Πλησιάζει τους 100 ο αριθμός των νεκρών από τον κυκλώνα Μπατσιράι

Ο απολογισμός των θυμάτων στη Μαδαγασκάρη από το φονικό πέρασμα του κυκλώνα Μπατσιράι ανήλθε πλέον σε 92, όπως ανακοίνωσε σήμερα η υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας, καθώς εξακολουθούν να φιλτράρονται οι πληροφορίες που καταφθάνουν από τις πληγείσες περιοχές.

Ο κυκλώνας έπληξε το Σάββατο το νησί του Ινδικού Ωκεανού, ισοπεδώνοντας σπίτια και γραμμές ηλεκτροδότησης, καθώς σφυροκοπούσε την ανατολική ακτή. Η καταιγίδα υποχώρησε αργά την Κυριακή, αφήνοντας 91.000 ανθρώπους με σπίτια που καταστράφηκαν ή υπέστησαν ζημιές.

Σύμφωνα με τις αρχές, 60 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μόνο στην περιοχή Ικόνγκο, στη νοτιοανατολική Μαδαγασκάρη, ενώ εξακολουθούν να συλλέγονται στοιχεία για την έκταση των καταστροφών στο συγκεκριμένο σημείο.

Ένα μέλος του κοινοβουλίου που εκπροσωπεί την περιοχή είχε δηλώσει προηγουμένως ότι ο αριθμός των νεκρών ήταν υψηλός εκεί και ότι τα περισσότερα θύματα πνίγηκαν ή καταπλακώθηκαν όταν κατέρρευσαν τα σπίτια τους. Ανθρωπιστική βοήθεια κατέφθασε από τη Γαλλία και τη Γερμανία, με σκοπό την ανακούφιση των πληγέντων.

Ο κυκλώνας Μπατσιράι ήταν η δεύτερη καταστροφική καταιγίδα στη Μαδαγασκάρη μέσα σε διάστημα δύο εβδομάδων, μετά τον κυκλώνα Άνα που σκότωσε 55 ανθρώπους και εκτόπισε 130.000 σε άλλη περιοχή της χώρας, βορειότερα. Η νησιωτική χώρα, με πληθυσμό σχεδόν 30 εκατομμύρια κατοίκους, ήδη αντιμετώπιζε ελλείψεις σε τρόφιμα στον νότο ως συνέπεια της σοβαρής και παρατεταμένης ξηρασίας.

Το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα ανακοίνωσε ότι ο Μπατσιράι επιδείνωσε την κατάσταση καταστρέφοντας τις καλλιέργειες ρυζιού, φρούτων και λαχανικών που ήθελαν μόλις δύο εβδομάδες για τη συγκομιδή τους.

Ο κυκλώνας προκάλεσε εκτεταμένες πλημμύρες και κατέστησε αδιάβατους 12 δρόμους και 14 γέφυρες, αποκόβοντας ορισμένες από τις περιοχές που επλήγησαν περισσότερο και εμποδίζοντας τις προσπάθειες αρωγής στις τοπικές κοινωνίες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος