Μάασεν: Το ΙΚ επιδιώκει να πλήξει τη Γερμανία, αλλά ακόμη δεν υπάρχει συγκεκριμένο σχέδιο – Νέα επίθεση στη Γαλλία ετοίμαζε το ΙΚ

Την προειδοποίηση πως το Ισλαμικό Κράτος επιδιώκει να πλήξει τη Γερμανία ή στόχους γερμανικών συμφερόντων, και ότι η κατάσταση ασφαλείας είναι πολύ σοβαρή, απευθύνει ο επικεφαλής της υπηρεσίας εσωτερικής ασφάλειας της χώρας Χανς-Γκέοργκ Μάασεν, μιλώντας σε γερμανική εφημερίδα.

Προσθέτει πάντως, πως δεν είναι γνωστό κάποιο συγκεκριμένο σχέδιο δράσης των τρομοκρατών.

Ο Μάασεν υποστηρίζει πως υπάρχουν πολλές υποθέσεις στις οποίες εμπλέκονται Γερμανοί που επιστρέφουν από τη Συρία σε πιθανά τρομοκρατικά πλήγματα και προειδοποίησε πως παραμένει «τοξικός» ο κίνδυνος που αντιμετωπίζει η χώρα από τζιχαντστές που προέρχονται από τη Γερμανία.

Ο ίδιος αποκαλύπτει πως μέχρι σήμερα η χώρα απέφυγε μία μεγάλη επίθεση χάρις στην επιτυχή δουλειά των αρχών ασφαλείας, αλλά και με τις ευλογίες της τύχης, όπως σε μία, ή δυό, περιπτώσεις που δεν λειτούργησε ο εκπυρσοκροτητής μίας βόμβας.

Εξάλλου, όπως ανακοινώθηκε την Κυριακή από την ομοσπονδιακή εισαγγελία του Βελγίου, η βελγική Δικαιοσύνη άσκησε δίωξη για «τρομοκρατικές δολοφονίες» κατά του συλληφθέντα την περασμένη Παρασκευή Μοχάμεντ Αμπρινί, στα πλαίσια των ερευνών για τα τρομοκρατικά χτυπήματα στις Βρυξέλλες.

Παράλληλα, η ίδια πηγή ανέφερε πως ο πυρήνας των τζιχαντιστών στις Βρυξέλλες σχεδίαζε και νέο ένοπλο πλήγμα στη Γαλλία, αλλά εν τέλει αποφάσισε να εκτελέσει εσπευσμένα υπό την πίεση του χρόνου και των ερευνών τις επιθέσεις στη βελγική πρωτεύουσα.

Ο Αμπρινί, που κατεζητείτο από τον Νοέμβριο, συνελήφθη την Παρασκευή και τελικά ομολόγησε πως ήταν το τρίτο πρόσωπο που είχε καταγραφεί στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών κι είχε απομακρυνθεί λίγο πριν το διπλό τρομοκρατικό κτύπημα.

Πηγή: Α’Πρόγραμμα, Ρόιτερς, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος