Μ. Ζαχάροβα: Το ΝΑΤΟ στη Σύνοδο του Βουκουρεστίου επιβεβαίωσε ότι δεν θέλει ειρηνική λύση στην Ουκρανία

Array

Η εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας Μαρία Ζαχάροβα δήλωσε σήμερα ότι η κοινή δήλωση που εγκρίθηκε στη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι δείχνει ότι η συμμαχία δεν ενδιαφέρεται για μια πολιτική και διπλωματική λύση στην Ουκρανία.

«Η διατύπωση αυτής της δήλωσης δείχνει ότι το ΝΑΤΟ δεν ενδιαφέρεται καθόλου για μια πολιτική και διπλωματική λύση στην Ουκρανία», είπε η Ζαχάροβα, σύμφωνα με το TASS.

Εκτίμησε επίσης ότι το ΝΑΤΟ συνεχίζει να εφαρμόζει την πολιτική που διαμορφώθηκε αμέσως μετά το πραξικόπημα στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2014, η οποία περιλαμβάνει «την παροχή εν λευκώ υποστήριξης στο καθεστώς του Κιέβου και κατά συνέπεια, τη δαιμονοποίηση της Ρωσίας προκειμένου να δικαιολογηθεί η ίδια η ύπαρξη της Βόρειας Ατλαντικής Συμμαχίας».

Οι υπουργοί Εξωτερικών των κρατών μελών του ΝΑΤΟ δήλωσαν νωρίτερα στη σύνοδο κορυφής στο Βουκουρέστι ότι θα αυξήσουν τη βοήθεια προς την Ουκρανία, όχι μόνο με στρατιωτικό εξοπλισμό, αλλά και στην ανακατασκευή ζωτικής σημασίας υποδομών και της αυξημένης προστασίας από επιθέσεις πυραύλων.

Η δήλωση υπογραμμίζει ότι η Ρωσία φέρει την πλήρη ευθύνη για τον πόλεμο, μια παραβίαση του διεθνούς δικαίου και των αρχών του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, αναφέρει το Tanjug.

Οι υπουργοί του ΝΑΤΟ τόνισαν ότι οι απαράδεκτες ενέργειες της Ρωσίας, συμπεριλαμβανομένων των υβριδικών δραστηριοτήτων, του ενεργειακού εκβιασμού και της απερίσκεπτης πυρηνικής ρητορικής, υπονομεύουν τη διεθνή τάξη που βασίζεται σε κανόνες.

Πηγή: Politika.rs

Μετάφραση: Λιλιάνα Κούλιτς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος