M. Βρετανία: Καύσωνας και παρατεταμένη ξηρασία – Σε κίνδυνο τα αποθέματα νερού της χώρας

Array

Ο παρατεταμένος καύσωνας στο Ηνωμένο Βασίλειο και η λειψυδρία θέτουν σε κίνδυνο τα αποθέματα νερού της χώρας ενώ πιθανολογείται ότι πολύ σύντομα θα γίνει επίσημη κήρυξη γενικής ξηρασίας.

Οι θερμοκρασίες αναμένεται να εκτοξευθούν στους 35 βαθμούς Κελσίου μέχρι το τέλος της εβδομάδας, με την εταιρία ύδρευσης (Thames Water) να λέει ότι ίσως χρειαστεί να επιβάλει περιορισμούς εκτός εάν το Λονδίνο αρχίσει να βλέπει βροχοπτώσεις πάνω από το μέσο όρο.

Οι μετεωρολόγοι λένε ότι είναι ένας «ασυνήθιστα ξηρός» Αύγουστος γι’ αυτό και σε περιοχές της χώρας έχει ήδη επιβληθεί απαγόρευση χρήσης αυτόματων ποτιστικών και λάστιχων ενώ το μέτρο αναμένεται να επεκταθεί σε όλη την Αγγλία τουλάχιστον.

Η Μετεωρολογική Υπηρεσία έχει προειδοποιήσει ότι προβλέπονται «πολύ λίγες βροχές» για περιοχές της Αγγλίας τις επόμενες δύο εβδομάδες.

Γράφοντας στην Sunday Telegraph, ο George Eustice, ο Υπουργός Περιβάλλοντος ζήτησε από περισσότερες εταιρείες ύδρευσης να θεσπίσουν επείγοντες περιορισμούς.

“Οι τρέχουσες συνθήκες είναι πολύ ασυνήθιστες, αλλά έχουμε συστήματα για να ανταποκριθούν και λειτουργούν. Οι εταιρείες ύδρευσης έχουν καθήκον να εξασφαλίσουν επαρκή παροχή και με έχουν διαβεβαιώσει ότι οι βασικές προμήθειες είναι ασφαλείς”, έγραψε.

Ανταπόκριση – Λονδίνο: Ευδοξία Λυμπέρη

Δείτε επίσης:

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος