Τέλος στις προσπάθειες για απόκτηση μαχητικών F-35 βάζει πλέον ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου ζητώντας μάλιστα πίσω τα χρήματα της χώρας του.
“Δεν λέμε να επιστρέψουμε στα F-35 αυτή τη στιγμή, λέμε να μας δώσετε τα χρήματά μας. Διότι εμείς παράγουμε τα δικά μας μαχητικά αεροσκάφη. Επιπλέον, θέλουμε να αγοράσουμε F-16. Η σιωπή στο Κογκρέσο δεν έχει σπάσει” είπε χαρακτηριστικά ο Τσαβούσογλου.
Παράλληλα, εξέφρασε το ενδιαφέρον της χώρας του να βελτιώσει τους δεσμούς με τις ΗΠΑ. “Θα θέλαμε επίσης να βελτιώσουμε τις σχέσεις με τις ΗΠΑ, έχουμε δημιουργήσει τους απαραίτητους μηχανισμούς για αυτό. Ωστόσο, δεν είμαστε κακοί με τις ΗΠΑ χωρίς λόγο, η FETÖ είναι στην Αμερική, η Αμερική υποστηρίζει το PKK/YPG” πρόσθεσε.
Τέλος,ο Τούρκος υπουργός είπε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες πρότειναν στην Τουρκία να στείλει το σύστημα αεράμυνας S-400 που απέκτησε από τη Ρωσία στην Ουκρανία, αλλά η Άγκυρα απέρριψε το αίτημα.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος