M. Bρετανία: Σε υψηλό 30ετίας το κόστος ζωής με νέες αυξήσεις φόρων

Ανταπόκριση: Αναστασία Καντζάβελου

Εξωφρενικά διογκώνεται το κόστος ζωής το 2022 για εκατομμύρια βρετανικά νοικοκυριά λόγω της αύξησης τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος αλλά και τις αυξήσεις φόρων και τον υψηλότερο πληθωρισμό τα τελευταία 30 χρόνια στη χώρα.

Ο πληθωρισμός προβλέπεται να φθάσει στο 6% την άνοιξη, σύμφωνα με τις προβλέψεις της μελέτης του Ιδρύματος Resolution.

Η αύξηση των τιμών του φυσικού αερίου θα μπορούσε να προσθέσει τουλάχιστον 600 £ στους οικογενειακούς προϋπολογισμούς όταν αναθεωρηθεί το ανώτατο όριο της τιμής της ενέργειας, με αποτέλεσμα τα νοικοκυριά να αντιμετωπίζουν υψηλότερους φόρους από τον Απρίλιο.

Επιπλέον η εισφορά για την παροχή Εθνικής Ασφάλειας αυξάνεται κατά 1,25 ποσοστιαίες μονάδες για τη χρηματοδότηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας (NHS) και της κοινωνικής περίθαλψης,  αύξηση που θα επηρεάσει περισσότερο τα μεσαία κοινωνικά στρώματα .

Σύμφωνα με τη μελέτη του Ιδρύματος Resolution: «Υπάρχει συναίνεση ότι οι φόροι θα αυξηθούν τα επόμενα χρόνια, δεδομένου του μακροπρόθεσμου αντίκτυπου της πανδημίας καθώς και των υφιστάμενων δημοσιονομικών πιέσεων».

Επίσης η Τράπεζα της Αγγλίας αναμένεται να συνεχίσει να αυξάνει το βασικό επιτόκιο, πράγμα που σημαίνει ότι τα στεγαστικά δάνεια θα γίνουν ακριβότερα για εκατομμύρια  πολίτες.
.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος