Λουτρό αίματος σε τζαμί στο Πακιστάν: Τουλάχιστον 47 νεκροί και 150 τραυματίες

Array

Τουλάχιστον 47 νεκροί και 150 τραυματίες είναι ο απολογισμός της ισχυρής έκρηξης που σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα Δευτέρα (30/1) σε τζαμί της πόλης Πεσαβάρ στο βορειοδυτικό Πακιστάν και πολλοί από τους τραυματίες ήταν αστυνομικοί που είχαν επισκεφθεί το τζαμί για να προσευχηθούν, όπως ανακοίνωσε νοσοκομειακή πηγή.

Όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος του νοσοκομείου δήλωσε ότι ο αριθμός των νεκρών από την έκρηξη που σημειώθηκε σε τζαμί μέσα στο αρχηγείο της αστυνομίας στο βορειοδυτικό Πακιστάν ανέρχεται σε τουλάχιστον 47». Ακόμα δήλωσε ότι περισσότεροι από 150 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί.

Ανώτερος κυβερνητικός αξιωματούχος δήλωσε στο AFP ότι ο αριθμός των νεκρών αναμένεται να αυξηθεί ακόμη περισσότερο, καθώς πτώματα εξακολουθούν να ανασύρονται από τα ερείπια.

Σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων το οποίο επικαλείται την αστυνομία της πόλης, η έκρηξη ήταν πιθανόν αποτέλεσμα επίθεσης αυτοκτονίας και ήδη διεξάγεται έρευνα, ενώ το περιστατικό σημειώθηκε στη διάρκεια της απογευματινής προσευχής σε περιοχή υψηλής ασφαλείας.

Πολλοί από τους τραυματίες διακομίστηκαν σε νοσοκομείο της περιοχής, κάποιοι σε κρίσιμη κατάσταση.

«Παραλάβαμε 19 νεκρούς και πάνω από 90 τραυματίες από την έκρηξη», είπε νωρίτερα ο εκπρόσωπος του νοσοκομείου Lady Reading της πόλης, ο Μοχάμεντ Ασίμ.

Το τζαμί βρίσκεται κοντά σε ένα κτιριακό συγκρότημα της αστυνομίας και μέσα σε αυτό βρίσκονταν περίπου 260 άνθρωποι όταν σημειώθηκε η έκρηξη, σύμφωνα με την αστυνομία.

«Έγινε στη διάρκεια της προσευχής. Κατέρρευσε ένα διώροφο κτίριο», είπε ένας αυτόπτης μάρτυρας στο τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο Geo TV προσθέτοντας ότι ο ίδιος βρισκόταν έξω από το τζαμί τη στιγμή της έκρηξης.

Καμία οργάνωση δεν έχει μέχρι στιγμής αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση.

Πηγές: Reuters, AFP, dpa, Anadolu, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος