«Λουκέτο» στα γραφεία του Twitter έως την επόμενη εβδομάδα – Μαρτυρίες εργαζομένων που απολύθηκαν

Array

Το Twitter ενημέρωσε τους υπαλλήλους ότι τα κτίρια της εταιρείας, επομένως και τα γραφεία θα παραμείνουν προσωρινά κλειστά.

Σε μήνυμα που εντόπισε το BBC, οι εργαζόμενοι ενημερώθηκαν ότι τα γραφεία θα ανοίξουν ξανά τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου.

Δεν αιτιολογήθηκε η κίνηση αυτή.

Η ανακοίνωση ήρθε μέσω αναφορών ότι μεγάλος αριθμός εργαζομένων παραιτείται αφού ο νέος ιδιοκτήτης Έλον Μασκ τους κάλεσε να υπογράψουν για «πολλές ώρες εργασίας σε υψηλή ένταση» ή να φύγουν.

Το μήνυμα συνέχιζε: «Παρακαλούμε να συνεχίσετε να συμμορφώνεστε με την πολιτική της εταιρείας, αποφεύγοντας να συζητάτε εμπιστευτικές πληροφορίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στον Τύπο ή αλλού».

«Λουκέτο» στα γραφεία του Twitter έως την επόμενη εβδομάδα – Μαρτυρίες εργαζομένων που απολύθηκαν

Οι αναφορές έχουν προκαλέσει την ανησυχία των συνδικάτων με την “Prospect“, το συνδικάτο των εργαζομένων στον τομέα της τεχνολογίας, να ζητά από το Twitter UK να συναντηθεί μαζί τους και να συζητήσουν σχετικά με τη μεταχείριση των εργαζομένων του.

«Επιδιώκουμε επειγόντως μια συνάντηση με την Twitter UK για να συζητήσουμε πώς θα διαχειριστεί τη διαβούλευση για τις ομαδικές απολύσεις, πώς θα διασφαλίσει μια δίκαιη και διαφανή διαδικασία και τέλος, πώς θα ανταποκριθεί στο καθήκον φροντίδας και τις νομικές υποχρεώσεις της προς τους εργαζόμενους, συμπεριλαμβανομένων εκείνων με ιδιαίτερες ανάγκες.

Η Prospect θα συνεχίσει να κάνει ό,τι μπορεί για να υποστηρίξει τα μέλη της στο Twitter. Οι βαρόνοι της μεγάλης τεχνολογίας δεν είναι υπεράνω του νόμου και θα θέσουμε το Twitter προ των νομικών ευθυνών του, όπου είναι δυνατόν».

Άδειασε ο τομέας της διοίκησης

Υπάρχουν ενδείξεις ότι μεγάλος αριθμός εργαζομένων έχει παραιτηθεί επειδή δεν αποδέχθηκαν τους νέους όρους του Μασκ.

Ένας πρώην εργαζόμενος του Twitter, ο οποίος θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, δήλωσε στο BBC: «Νομίζω ότι όταν καθαρίσει η «σκόνη», πιθανότατα θα έχουν μείνει λιγότεροι από 2.000 άνθρωποι».

Ακόμη, ισχυρίστηκαν ότι όλοι στην ομάδα τους είχαν απολυθεί.

«Ο διευθυντής αυτής της ομάδας απολύθηκε. Και στη συνέχεια ο διευθυντής αυτού του διευθυντή απολύθηκε. Το άτομο που βρισκόταν πάνω από αυτόν ήταν ένα από τα στελέχη που απολύθηκαν την πρώτη ημέρα. Οπότε δεν έχει μείνει κανείς σε αυτό τον τομέα».

Ένα άλλο άτομο δήλωσε ότι παραιτήθηκε παρόλο που ήταν προετοιμασμένος να εργαστεί πολλές ώρες.

«Δεν ήθελα να δουλέψω για κάποιον που μας απείλησε μέσω email πολλές φορές για το ότι μόνο “εξαιρετικοί πρέπει να δουλεύουν εδώ”, όταν ήδη δούλευα 60-70 ώρες εβδομαδιαίως», είπε.

To Twitter έχει «πάρει φωτιά»

Οι χρήστες, όπως φαίνεται από τα tweets τους, σχολιάζουν την υπάρχουσα κατάσταση από την στιγμή που το κοινωνικό δίκτυο αγοράστηκε από τον Έλον Μασκ, με No.1 Τrend το #RIPTwitter.

Πηγή: BBC

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος