Λος Άντζελες: Ένοχος για βιασμό κρίθηκε ο πρώην παραγωγός του Χόλυγουντ Χάρβεϊ Γουάινστιν

Ένοχος για βιασμό κρίθηκε χθες ο πρώην παραγωγός ταινιών Χάρβεϊ Γουάινστιν σε δίκη στο Λος Άντζελες. Πρόκειται για την δεύτερη καταδίκη για τον άλλοτε βασιλιά του Χόλυγουντ που έγινε το πρόσωπο των καταγγελιών για σεξουαλική κακοποίηση πριν από πέντε χρόνια, σύμφωνα με το Ανώτατο Δικαστήριο του Λος Άντζελες.

Οι ένορκοι έκριναν τον Γουάινστιν ένοχο για βιασμό, που αφορούσε μία γυναίκα, αλλά τον αθώωσαν από τις κατηγορίες που αφορούσαν ένα δεύτερο φερόμενο θύμα.

Οι ένορκοι δεν μπόρεσαν να καταλήξουν σε ετυμηγορία σχετικά με δύο κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένου του βιασμού, της Τζένιφερ Σίμπελ Νιούσομ, σύζυγο του Δημοκρατικού κυβερνήτη της Καλιφόρνιας Γκάβιν Νιούσομ, η οποία ήταν γνωστή ως Jane Doe 4 στη δίκη. Οι ένορκοι δεν κατέληξαν σε ετυμηγορία σχετικά με τις κατηγορίες που αφορούσαν μία ακόμη γυναίκα.

Ο Γουάινστιν, 70 ετών, εκτίει ήδη ποινή φυλάκισης 23 ετών μετά την καταδίκη του για σεξουαλική παρενόχληση στη Νέα Υόρκη.

Η δικηγόρος της Σίμπελ Νιούσομ, Ελίζαμπεθ Φέγκαν, τόνισε στη δήλωσή της: «Η πελάτισσά μου, Jane Doe 4, μοιράστηκε την ιστορία της όχι με την προσδοκία να καταθέσει, αλλά για να υποστηρίξει όλες όσες με γενναιότητα βγήκαν μπροστά. Αν και είμαστε ενθουσιασμένοι που οι ένορκοι έκριναν τον Γουάινστιν ένοχο για ορισμένες από τις κατηγορίες, είμαστε απογοητευμένοι που οι ένορκοι δεν μπόρεσαν να καταλήξουν σε ομόφωνη ετυμηγορία για την Jane Doe 4».

Στο Λος Άντζελες, ο Γουάινστιν αντιμετώπιζε επτά κατηγορίες για βιασμό και σεξουαλική επίθεση από τέσσερις γυναίκες για συναντήσεις μεταξύ 2004 και 2013.

Κατά τη διάρκεια πέντε εβδομάδων κατάθεσης στο Ανώτατο Δικαστήριο του Λος Άντζελες, οι κατήγοροι, δήλωσαν ότι ο Γουάινστιν τους παρέσυρε σε συναντήσεις που πίστευαν ότι ήταν επαγγελματικές.

Πηγή: REUTERS

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος