Λόρδος Κάμερον: Το Ισραήλ να επανεξετάσει την πιθανότητα επίθεσης στην Ράφα

Ο Ντέιβιντ Κάμερον προτρέπει το Ισραήλ να «σκεφτεί σοβαρά» πριν αναλάβει περαιτέρω δράση στη Ράφα καθώς το Ηνωμένο Βασίλειο επέβαλε κυρώσεις σε τέσσερις εποίκους στη Δυτική Όχθη.

Ανταπόκριση: Νατάσα Καντζάβελου

Ο πρώην πρωθυπουργός σε ομιλία του στην Σκωτία επισήμανε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο ανησυχεί «πολύ» για την κατάσταση στα σύνορα Γάζας-Αιγύπτου.

Τοπικοί υγειονομικοί αξιωματούχοι ανέφεραν ότι 37 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε επιδρομές στην πόλη.

Η πόλη σφυροκοπήθηκε από αεροπορικές επιδρομές κατά τη διάρκεια της νύχτας, με τον ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου να σηματοδοτεί την πρόθεσή του να πραγματοποιήσει χερσαία επίθεση στην πόλη, που τώρα φιλοξενεί 1,4 εκατομμύρια Παλαιστίνιους πρόσφυγες. Ο Ντέιβιντ Κάμερον προειδοποίησε ότι πολλοί από τους ανθρώπους στη Ράφα είχαν ήδη φύγει και είπε ότι «είναι αδύνατο να δεις πώς μπορείς να πολεμήσεις ανάμεσα σε αυτούς τους ανθρώπους, δεν υπάρχει πουθενά να πάνε».

Ο επίσημος εκπρόσωπος του πρωθυπουργού Ρίσι Σουνάκ δήλωσε επίσης ότι «ανησυχεί βαθιά» για την προοπτική μιας στρατιωτικής επίθεσης στη Ράφα. Η προτεραιότητα στη Γάζα πρέπει να είναι η άμεση παύση των μαχών για να εισέλθει βοήθεια και να απελευθερωθούν οι όμηροι, έτσι ώστε να μπορέσουμε στη συνέχεια να σημειώσουμε πρόοδο προς μια βιώσιμη, μόνιμη κατάπαυση του πυρός».

Η Ράφα, μια πόλη στα σύνορα με την Αίγυπτο, είναι μια από τις λίγες περιοχές που δεν έχουν γίνει ακόμη στόχος ισραηλινής χερσαίας επίθεσης και παρέχει καταφύγιο σε περισσότερο από το ήμισυ του πληθυσμού των 2,3 εκατομμυρίων της Γάζας που έχουν διαφύγει εκεί .

Εν τω μεταξύ, η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου έχει πλέον επιβάλει κυρώσεις σε τέσσερις Ισραηλινούς εποίκους που κατηγορούνται ότι διέπραξαν παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων εναντίον Παλαιστινίων στη Δυτική Όχθη.

Ανακοινώνοντας τις κυρώσεις, το υπουργείο Εξωτερικών είπε ότι η «αδυναμία δράσης» του Ισραήλ οδήγησε σε «ένα περιβάλλον σχεδόν απόλυτης ατιμωρησίας για τους εξτρεμιστές εποίκων».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος