Λονδίνο – Πλατινένιο Ιωβηλαίο: Η δυσφορία της Ελισάβετ και τα παραλειπόμενα της πρώτης ημέρας

Ανταπόκριση: Νατάσσα Καντζάβελου

Η βασίλισσα Ελισάβετ δεν θα παραστεί στην αυριανή Ακολουθία του Καθεδρικού Ναού του Αγίου Παύλου για την Ημέρα των Ευχαριστιών, την δεύτερη ημέρα των εορτασμών για το Πλατινένιο Ιωβηλαίο της.

Επικαλούμενη δυσφορία, το παλάτι του Μπάκιγχαμ ανακοίνωσε ότι η βασίλισσα αποφάσισε «με μεγάλη απροθυμία» ότι δεν μπορεί να παρευρεθεί.

«Ωστόσο η 96χρονη μονάρχης απόλαυσε πολύ τη σημερινή παραδοσιακή παρέλαση και την επίδειξη των μαχητικών αεροσκαφών , αλλά ένιωσε κάποια δυσφορία» παρά την προσπάθεια που έκανε για να ξεπεράσει τα κινητικά προβλήματα που την ταλαιπωρούν, τον τελευταίους μήνες.

Στην ανακοίνωση επίσης επισημαίνεται:
«Η Βασίλισσα ανυπομονεί να συμμετάσχει στην εκδήλωση φωταγώγησης στο Κάστρο του Ουίνδσορ και θα ήθελε να ευχαριστήσει όλους όσους έκαναν την σημερινή ημέρα αξέχαστη».

Σήμερα Χιλιάδες άνθρωποι κατέκλυσαν το κέντρο του Λονδίνου για να γιορτάσουν το πρωτοφανές αυτό γεγονός για την βρετανική ιστορία που συμβαίνει μια φορά σε κάθε γενιά».

Η βασίλισσα χαμογελαστή, ήρεμη εμφανίστηκε με άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας στο μπαλκόνι του Παλατιού του Μπάκιγχαμ μπροστά σε δεκάδες χιλιάδες Βρετανούς που επευφημούσαν εν μέσω χαρούμενων σκηνών στο Trooping the Color, στην διάρκεια της παραδοσιακής στρατιωτικής παρέλασης καθώς ξεκίνησαν οι ιστορικοί εορτασμοί για το Πλατινένιο Ιωβηλαίο της.

Ένας ειδικός στην ανάγνωση χειλιών αποκάλυψε πώς η βασίλισσα μοιράστηκε μια γλυκιά στιγμή με τον δισέγγονό της, πρίγκιπα Λούις, ενώ βρισκόταν στο μπαλκόνι του Παλατιού του Μπάκιγχαμ δείχνοντας τα ίχνη καπνού από τα κόκκινα βέλη που άφησαν πίσω τους τα αεροπλάνα της RAF.
«Κοίτα, μπορείς να τα δεις; Κοίτα αυτό!» ψυθίρισε στον μικρό Λουις η βασίλισσα και πρόσθεσε: «Εδώ έρχονται τα Βέλη! Κοιτάξτε τον καπνό!».

Λονδίνο – Πλατινένιο Ιωβηλαίο: Η δυσφορία της Ελισάβετ και τα παραλειπόμενα της πρώτης ημέρας

Με αφορμή τα κινητικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο βρετανικός στρατός δώρισε ένα χειροποίητο μπαστούνι στη Βασίλισσα για να τιμήσει το Πλατινένιο Ιωβηλαίο.

Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον έγραψε στο Twitter: «Συγχαρητήρια στην Αυτού Μεγαλειότητα τη Βασίλισσα για το αξιοσημείωτο Πλατινένιο Ιωβηλαίο σας. Ολόκληρη η χώρα, η Κοινοπολιτεία και ο κόσμος σας ευχαριστούν για το ακλόνητο καθήκον και την υπηρεσία σας.
Ο Μπεν Γουάλας, ο υπουργός Άμυνας, έγραψε στο Twitter «Σε παγκόσμιες ασταθείς καιρούς είμαστε τυχεροί που έχουμε μια υπέροχη μονάρχη που δείχνει σε όλους μας τι σημαίνει καθήκον με την αμείλικτη υπηρεσία της στο έθνος μας».

Αύριο, δεύτερη ημέρα των εορτασμών ακολουθεί η τελετή για την Ημέρα των Ευχαριστιών στον καθεδρικό ναό του Αγίου Παύλου που θα ξεκινήσει στις 9.15 ώρα Αγγλίας και θα σηματοδοτήσει τη θέση της Βασίλισσας ως πνευματικός ηγέτη και επικεφαλής της Εκκλησίας της Αγγλίας.
Στον καθεδρικό ναό αναμένεται να παραστούν όλα τα μέλη της βασιλικής οικογένειας, ανάμεσα τους ο πρίγκιπας Χάρυ και η Μέγκαν Μαρκλ και όλα τα εγγόνια της βασίλισσας Ελισάβετ.
Αργότερα θα ακολουθήσει δεξίωση στο ιστορικό κτίριο Gresham στην περιοχή Moorgate του City του Λονδίνου το οποίο αποτελεί την έδρα του Σίτυ του Λονδίνου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος