Λονδίνο: Ουρές για το βιβλίο του πρίγκιπα Χάρι – Οι αποκαλύψεις, οι έριδες και το χάσμα με τα ανάκτορα

Array

Τεράστιες ουρές σχηματίστηκαν έξω από τα βιβλιοπωλεία σε όλο το Λονδίνο που άνοιξαν τα μεσάνυχτα για να καλύψουν τη ζήτηση για το βιβλίο του πρίγκιπα Χάρι «Εφεδρικός» που καταγράφει ήδη ρεκόρ πωλήσεων.

Ο εκδοτικός οίκος «Penguin» κυκλοφόρησε το αυτοβιογραφικό βιβλίο του 38χρονου Χάρι, ο οποίος έχει χαρακτηριστεί πλέον ο μεγάλος κριτής της βρετανικής μοναρχίας. Ο τίτλος «Spare» παραπέμπει στον αδελφό του Ουίλιαμ, που μεταξύ σοβαρού και αστείου αποκάλεσε τον μικρό του αδερφό εφεδρικό ως διάδοχο του θρόνου. Οι θαυμαστές που έκαναν ουρά για να αγοράσουν το βιβλίο τόνισαν ότι ήθελαν να μάθουν την ιστορία “από το στόμα του”.

Το βιβλιοπωλείο Waterstones ανέφερε ότι το βιβλίο του πρίγκιπα Χάρι ήταν ένας από τους «μεγαλύτερους τίτλους προ παραγγελίας εδώ και μια δεκαετία» και έχει εκδοθεί σε όλο τον κόσμο σε 16 γλώσσες.

Οι μαρτυρίες του Χάρη σε ένα βιβλίο 410 σελίδων, που αποκαλύπτουν τη σύγκρουση και τις προσωπικές εντάσεις μέσα στα βασιλικά ανάκτορα, δείχνουν την εκδοχή του πρίγκιπα να μεγαλώνει και στη συνέχεια να συγκρούεται  με τη βασιλική οικογένεια. Μέχρι στιγμής τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και τα Ανάκτορα του Κένσινγκτον δεν έχουν σχολιάσει.

Στο βιβλίο ο πρίγκιπας Χάρι αποκαλύπτει ότι παρακάλεσε τον πατέρα του να μην ξαναπαντρευτεί, ότι σκότωσε 25 μαχητές Ταλιμπάν ενώ υπηρετούσε στο Αφγανιστάν, ότι πήρε ψυχο-φάρμακα για τις κρίσεις πανικού και ότι η Μέγκαν και η Κάθριν είχαν μια δύσκολη σχέση.

Ένα σημαντικό θέμα του βιβλίου είναι η θλίψη για τον χαμό της μητέρας του, πριγκίπισσας Νταϊάνα, που προκάλεσε στον πρίγκιπα Χάρι «μετατραυματικό στρες». Ο Τύπος θεωρείται υπεύθυνος για την καταδίωξη της Νταϊάνα και ο πρίγκιπας Χάρι είπε σε μια από τις πολλές συνεντεύξεις που προώθησαν το βιβλίο ότι θα ήταν «το έργο της ζωής» του να αλλάξει τον τρόπο λειτουργίας και «δράσης» των μέσων ενημέρωσης.

Υπάρχουν επίσης λεπτομέρειες όπως ότι ο πρίγκιπας Χάρι και ο πρίγκιπας Ουίλιαμ αποκαλούσαν ο ένας τον άλλον “Harold” και “Willy” και ότι έμαθε για πρώτη φορά από το BBC ότι η βασίλισσα Ελισάβετ πέθανε και όχι από την οικογένειά του.

Μεγάλη έκταση στο βιβλίο καταλαμβάνουν οι αποκαλύψεις για τις εντάσεις και τις διαμάχες με τη βασιλική οικογένεια, συμπεριλαμβανομένης της Καμίλα. Ωστοσο, ο πρίγκιπας Χάρι τόνισε ότι το χάσμα μεταξύ του ίδιου και της οικογένειάς του «δεν θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερο πριν από αυτό το βιβλίο» όταν ρωτήθηκε αν η δημοσίευσή του θα βοηθούσε ή θα εμπόδιζε την πιθανότητα συμφιλίωσης.

Τέσσερα εκατομμύρια τηλεθεατές παρακολούθησαν την αποκαλυπτική συνέντευξη του πρίγκιπα Χάρη στο ITV την Κυριακή. Την είδαν 4,1 εκατ. τηλεθεατές ενω τα βρετανικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι τα ποσοστά τηλεθέασης της συνέντευξης του Πρίγκιπα Χάρι στο ITV ήταν χαμηλότερα από εκείνα που είχε κάνει στη συνέντευξη που παραχώρησε μαζί με την σύζυγό του, Μέγκαν Μαρκλ, στην Όπρα Γουίνφρεϊ.

Ανταπόκριση από το Λονδίνο: Νατάσα Καντζάβελου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος