Λονδίνο: Ο πρίγκηπας Κάρολος εκ μέρους της βασίλισσας στη Βουλή των Λόρδων

Καθοριστική στιγμή για την μοναρχία η μετάβαση μεταξύ γενεών στη βασιλική οικογένεια που συμβολίζεται μέσα από την σημερινή απουσία της βασίλισσας από τα εγκαίνια του Κοινοβουλίου για πρώτη φορά από το 1963.

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας διάβασε εκ μέρους της την ομιλία της βασίλισσας ως διάδοχος του θρόνου μετά από αίτημα της ίδιας ορίζοντας την τελετή έναρξης της νέας κοινοβουλευτικής περιόδου.

Όπως σχολιάζεται στον βρετανικό τύπο, «Δεν ήταν εντελώς απροσδόκητο. Για εβδομάδες υπήρχαν ερωτηματικά σχετικά με το αν η βασίλισσα θα μπορούσε να το κάνει επειδή η βασίλισσα Ελισάβετ αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα».

Ο πρίγκιπας Κάρολος συγκινημένος παρουσίασε στην Βουλή των Λορδων τα νέα νομοθετικά σχέδια του Μπόρις Τζόνσον αναλαμβάνοντας ένα τόσο σημαντικό συνταγματικό καθήκον με τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης στραμμένα επάνω του έχοντας δίπλα του τον πρίγκιπα Ουίλιαμ που για πρώτη φορά δίνει το παρών, μαζί με τη Δούκισσα της Κορνουάλης, την σύζυγο του Καμίλα.

«Προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι να αναπτυχθεί και να ενισχυθεί η οικονομία και να συμβάλει στη μείωση του κόστους ζωής για τις οικογένειες» επισήμανε μεταξύ άλλων ο πρίγκιπας Κάρολος.

Στις 2.30 ώρα Αγγλίας ο πρωθυπουργός θα κάνει δήλωση για την ομιλία της Βασίλισσας και στη συνέχεια θα διεξαχθεί συζήτηση στην Βουλή των κοινοτήτων παρουσιάζοντας περισσότερες λεπτομέρειες για τα συνολικά 38 νομοσχέδια που αφορούν νέους νόμους που «θα τηρήσουν την υπόσχεση του Brexit», άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση του αυξανόμενου κόστους ζωής, ιδίως των λογαριασμών ενέργειας αλλά και νομοσχέδιο για τη δημόσια τάξη σε σχέση με τις διαμαρτυρίες.

Aνταπόκριση: Νατάσσα Καντζάβελου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος