Λονδίνο: “Μεγάλη Μέρα” με επανένωση οικογενειών και νέα εργοστάσια εμβολίων

Μεγάλη μέρα χαρακτήρισε την Δευτέρα ο βρετανός πρωθυπουργός, καθώς αποτελεί τη μέρα που οι πολίτες μπορούν να δουν ξανά τις οικογένειες και τους φίλους τους σε υπαίθριους χώρους.

Από τη νέα αίθουσα πολυμέσων της Ντάουνινγκ Στριτ – το στρατηγείο της κυβέρνησης –  το οποίο στοίχισε  τρία περίπου εκατομμύρια ευρώ, ο Μπόρις Τζόνσον προειδοποίησε ότι ένα τρίτο κύμα μολύνσεων από τον κορονοϊό «συνεχίζει να αυξάνεται» στην Ευρώπη. Το Ηνωμένο Βασίλειο, πρόσθεσε ο Βρετανός πρωθυπουργός, πρέπει να «χτίσει την άμυνα του» για την άφιξη του τρίτου κύματος.

Ο κ. Τζόνσον ανακοίνωσε την ανάπτυξη των δυνατοτήτων της χώρας για “τις δικές του μακροπρόθεσμες δυνατότητες παραγωγής εμβολίων». 

Η Novavax προχωρά στην παραγωγή εμβολίων στο εργοστάσιο Fujifilm στα βορειοανατολικά της χώρας ενώ η GlaxoSmithKline μεμ νέα συμφωνία θα ολοκληρώνει και εμφιαλώνει εμβόλια σε εργοστάσιο επίσης στην βορειοανατολική Αγγλία.

Η συνολική παραγωγή θα ανέλθει σε 50 – 60 εκατομμύρια εμβόλια που θα παραχθούν στο Ηνωμένο Βασίλειο, είπε ο Μπόρις Τζόνσον.

Αναφορικά με τα ταξίδια στο εξωτερικό, ο βρετανός πρωθυπουργός είπε ότι προς το παρόν τα ταξίδια εκτός χώρας επιτρέπονται μόνο για εξαιρετικές περιπτώσεις αλλά στις 5 Απριλίου θα μπορέσει να αποκαλύψει περισσότερα.

Συνολικά η εικόνα της πανδημίας στη χώρα έχει βελτιωθεί με ολοένα πτωτική τάση σε κρούσματα και νοσηλείες, ενώ οι θάνατοι ήταν 19 σε όλη τη χώρα και μηδέν στο Λονδίνο για δεύτερη φορά από την αρχή του χρόνου. 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος