Λονδίνο: Φθορές στο άγαλμα – δωρεά του Βλ. Πούτιν – «Γρίφος» ποιος θα πληρώσει

Το άγαλμα του Ρώσου Τσάρου, Πέτρου του Μεγάλου, στο Deptford στο νότιο Λονδίνο, το οποίο η ρωσική κυβέρνηση δώρισε στη Μεγάλη Βρετανία, υπέστη ζημιά σε απόπειρα ληστείας, οπότε τώρα το ερώτημα είναι ποιος θα πληρώσει για την επισκευή, των πολλών χιλιάδων ευρώ.

Οι ιδιοκτήτες του οικισμού «Millennium Key», στον Τάμεση, που περιβάλλει το άγαλμα, πρότειναν να πληρώσει το λογαριασμό η ρωσική πρεσβεία. Η ρωσική πρεσβεία δεν απάντησε στο αίτημα για σχόλιο, ανέφερε ο «Guardian».

Το άγαλμα του Μεγάλου Πέτρου, έργο του γλύπτη Mikhail Chemyakin, ενός από τους αγαπημένους καλλιτέχνες του Βλαντιμίρ Πούτιν, δείχνει τον νεαρό αυτοκράτορα στο Deptford το 1698, όπου επρόκειτο να μάθει από τους Άγγλους για τη ναυπηγική, ανέφερε το Tanjug.

Ο διευθυντής του «Millennium Key», Joel Coleman είπε ότι το άγαλμα θα μπορούσε να αποκατασταθεί εάν εντοπιστεί ο ιδιοκτήτης του.

«Αν δεν βρούμε τον ιδιοκτήτη, θα τηλεφωνήσω στους Ρώσους. Δεδομένου ότι ήταν δώρο από τον ρωσικό λαό, μπορούμε να δούμε αν η ρωσική πρεσβεία θα το πληρώσει», είπε ο Κόλμαν.

Μετάφραση – επιμέλεια: Γιέλενα Τσβιέτκοβιτς

Πηγή: POLITIKA Βελιγραδίου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος