Λονδίνο: Αστυνομικός αποτάχθηκε για προσποίηση σε υπηρεσία προκειμένου να εξασφαλίσει «ελευθέρας» σε φεστιβάλ

Αστυνομικός της Μητροπολιτικής Αστυνομίας του Λονδίνου απολύθηκε αφού προσποιήθηκε ότι ήταν σε υπηρεσία για να αποκτήσει πρόσβαση στα παρασκήνια, στο Μουσικό Φεστιβάλ All Points East.

Για ανάρμοστη συμπεριφορά παραπέμφθηκε σε ακρόαση ο αστυνομικός Hasnain Awan στις στις 5 Μαΐου, καθώς φέρεται να χρησιμοποίησε τον Αύγουστο του 2021, την πρώτη μέρα εκτέλεσης των καθηκόντων του στο φεστιβάλ μουσικής που διοργανώνεται στο πάρκο Βικτόρια του Λονδίνου, για να εξασφαλίσει “τζάμπα” είσοδο και τις επόμενες μέρες για τον εαυτό του και έναν φίλο του.

Ο Awan φέρεται να πήγε στο γραφείο διαπίστευσης του Φεστιβάλ και είπε στο προσωπικό ότι χρειαζόταν ένα καινούργιο βραχιολάκι, επειδή το δικό του κατασχέθηκε ως αποδεικτικό στοιχείο αφού βάφτηκε με αίμα.

   Στη συνέχεια πιστεύεται ότι έδωσε το νέο βραχιολάκι στον φίλο του και μπήκε χρησιμοποιώντας εκείνο που είχε φορέσει την προηγούμενη μέρα, εξασφαλίζοντας πρόσβαση και για τους δύο στις συναυλίες χωρίς να πληρώσουν το εισιτήριο εισόδου αξίας 95 λιρών.

Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, φέρεται να προσπάθησε να εισέλθει στα παρασκήνια του Φεστιβάλ δείχνοντας την αστυνομική ταυτότητα. Όταν η επιθεωρήτρια Μέι Ρόμπινσον, η οποία ήταν υπεύθυνη για την αστυνόμευση στο Φεστιβάλ, τον ρώτησε, ο Awan πιστεύεται ότι είπε ότι το προσωπικό του Φεστιβάλ γνώριζε ότι δεν ήταν σε βάρδια.

Κατά την επιτροπή ακρόασης της αστυνομίας, ο τζαμπατζής αστυνομικός παραδέχτηκε ότι είπε ψέματα σε περισσότερες από μία περιπτώσεις και η επιτροπή διαπίστωσε ότι το έκανε για το δικό του συμφέρον.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος