Ο διοικητής του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA) της Ανατολικής Λιβύης στρατάρχης Χαλίφα Χαφτάρ ανακοίνωσε σήμερα “μία τελευταία ευκαιρία” για την κατάρτιση ενός οδικού χάρτη για την πραγματοποίηση εκλογών όπως μετέδωσε η λιβυκή τηλεόραση al-Hadath TV.
Ο Χαφτάρ έχει κηρύξει τον πόλεμο κατά φατριών της δυτικής Λιβύης μετά από τον διαμελισμό της χώρας το 2014, συμπεριλαμβανομένης και μιας 14μηνης επιθετικής επιχείρησης για την κατάληψη της Τρίπολης, που απωθήθηκε από την διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση της χώρας.
Καθώς, το πολιτικό αδιέξοδο της Λιβύης χειροτερεύει, η χώρα, βρίσκεται αντιμέτωπη με τον κίνδυνο κλιμάκωσης των εμφύλιων συγκρούσεων, με τους πολιτικούς να εμποδίζουν την πρόοδο για τη διεξαγωγή εκλογών και τους στρατιωτικούς ηγέτες να απειλούν με τη χρήση πολεμικής βίας.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος