Λιβύη: Μήνυμα των ΗΠΑ προς τα κόμματα της χώρας για αποκλιμάκωση της βίας

Array

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έστειλαν μήνυμα στα κόμματα στη Λιβύη, χθες  Δευτέρα, απαιτώντας να αποφύγουν τη βία και να εμπλακούν σε ειρηνική πολιτική διαδικασία.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανησυχούν βαθιά για τις ανανεωμένες απειλές για βίαιη σύγκρουση στην Τρίπολη και ζητούν να σταματήσει άμεσα η κλιμάκωση από όλα τα μέρη», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι «η συντριπτική πλειοψηφία των Λιβύων θέλει να επιλέξει την ηγεσία τους ειρηνικά μέσω εκλογών».

Οι Ηνωμένες Πολιτείες κάλεσαν επίσης «όσους κινδυνεύουν να συρθούν ξανά στη βία να καταθέσουν τα όπλα τους». «Προτρέπουν  ιδιαίτερα τους ηγέτες της Λιβύης να δεσμευτούν ξανά, χωρίς καθυστέρηση να θέσουν μια συνταγματική βάση, για προεδρικές και βουλευτικές εκλογές».

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ  σημείωσε  «Η συνεχιζόμενη αστάθεια υπενθυμίζει την επείγουσα ανάγκη να διοριστεί ένας νέος Ειδικός Αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για τη Λιβύη για να επαναλάβει τις προσπάθειες διαμεσολάβησης, με την ενιαία υποστήριξη της διεθνούς κοινότητας».

Η δήλωση καταλήγει: «Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα αυξήσουν τις εκκλήσεις τους για ηρεμία και εκ νέου δέσμευση στις εκλογές κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης και των διαβουλεύσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών στις 30 Αυγούστου για τη Λιβύη».

Η Τρίπολη γίνεται μάρτυρας κατά καιρούς ένοπλων αντιπαραθέσεων μεταξύ αντίπαλων παρατάξεων, εν μέσω της διαίρεσης της χώρας μεταξύ δύο κυβερνήσεων.

Η Ενωμένη Κυβέρνηση ελπίζει ότι τα λιβυκά κόμματα θα καταλήξουν σε συμφωνία για την ενοποίηση της κυβέρνησης και των θεσμών, στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τη διεξαγωγή εκλογών που είχαν προγραμματιστεί πέρυσι αλλά δεν μπόρεσαν να διεξαχθούν.

Μετάφραση: Ουαλίντ Ελίας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος