Στα άκρα η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή.
Τι γνωρίζουμε μέχρι τώρα
- Ο πρόεδρος του ιρανικού κοινοβουλίου, Μοχάμαντ Μπαγκέρ Γκαλιμπάφ, δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες σχεδίαζαν επίθεση από ξηράς, παρά τις διπλωματικές προσπάθειες με στόχο τον τερματισμό του πολέμου.
- Η Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ ανακοίνωσε χθες ότι το USS Tripoli – με 3.500 Αμερικανούς στρατιωτικούς – έφτασε στη Μέση Ανατολή. Αναφορές ότι η 82η Αερομεταφερόμενη Μεραρχία του αμερικανικού στρατού η γνωστή και ως «Μεραρχία του Διαβόλου» έχει λάβει εντολές να αναπτυχθεί στη Μέση Ανατολή. Σύμφωνα με την Washington Post, το Πεντάγωνο προετοιμάζεται για χερσαίες επιχειρήσεις που θα διαρκέσουν αρκετές εβδομάδες.
- Οι υπουργοί Εξωτερικών του Πακιστάν, της Τουρκίας, της Αιγύπτου και της Σαουδικής Αραβίας συναντώνται στο Ισλαμαμπάντ, με στόχο την αποκλιμάκωση του πολέμου των ΗΠΑ και του Ισραήλ κατά του Ιράν.
- Ο ισραηλινός στρατός δηλώνει έτοιμος για έναν «πόλεμο σε πολλά μέτωπα», αφού οι Χούθι της Υεμένης, που υποστηρίζονται από το Ιράν, εισήλθαν στη σύγκρουση με πυραυλικές επιθέσεις εναντίον του Ισραήλ.
- Παράλληλα ξεκίνησε νέο κύμα αεροπορικών επιθέσεων στο Ιράν που θα διαρκέσει όλη την εβδομάδα.
- Αμερικανοί και Ισραηλινοί έπληξαν λιμάνι κοντά στο Στενό του Ορμούζ με νεκρούς και τραυματίες.
- Το Σώμα των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης του Ιράν (IRGC) απείλησε να χτυπήσει πανεπιστημιουπόλεις των ΗΠΑ και του Ισραήλ σε πόλεις της Μέσης Ανατολής ως αντίποινα για τις επιθέσεις εναντίον ιρανικών σχολείων και πανεπιστημίων.
- Κηδεύτηκαν σήμερα στη Βηρυτό οι τρεις δημοσιογράφοι που σκοτώθηκαν χθες Σάββατο (28/3) όταν το όχημα που επέβαιναν δέχθηκε ισραηλινή επίθεση.
Λεπτό προς λεπτό όλες οι εξελίξεις στο liveblog του ertnews.gr:
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος