Live: «Ο χρόνος μετράει αντίστροφα για το Ιράν. Δεν θα μείνει τίποτα» απειλεί ο Τραμπ, με φόντο το αδιέξοδο των συνομιλιών

Οι ισορροπίες στη Μέση Ανατολή εμφανίζονται ιδιαίτερα εύθραυστες, καθώς αυξάνονται οι εκτιμήσεις ότι το ενδεχόμενο νέας ανάφλεξης στην περιοχή δεν μπορεί να αποκλειστεί, καθώς οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Ουάσιγκτον και Τεχεράνης έχουν «παγώσει».

Ο Ντόναλντ Τραμπ προειδοποίησε το Ιράν ότι «ο χρόνος μετράει αντίστροφα. Καλό θα ήταν να κινηθούν, ΓΡΗΓΟΡΑ, αλλιώς δεν θα μείνει τίποτα από αυτούς», έγραψε στην πλατφόρμα Truth Social.

Την ίδια ώρα μαίνεται η ένταση μεταξύ Ισραήλ και Λιβάνου, ενώ η Τεχεράνη κλιμακώνει τη ρητορική της απέναντι στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, προειδοποιώντας ανοιχτά το Άμπου Ντάμπι να μην εμβαθύνει τις σχέσεις του με το Ισραήλ.

Οι σημαντικότερες εξελίξεις μέχρι στιγμής:

  • Αναφορές ότι ΗΠΑ και Ισραήλ βρίσκονται σε εντατικές προετοιμασίες για νέες επιθέσεις εναντίον του Ιράν.
  • Ο Ντόναλντ Τραμπ, ανάρτησε χάρτη της Μέσης Ανατολής καλυμμένο με την αμερικανική σημαία και σειρά από βέλη που κατευθύνονται προς το Ιράν.
  • Ισραηλινή πυραυλική επίθεση σε πολυκατοικία στον ανατολικό Λίβανο στοίχισε τη ζωή σε διοικητή της Ισλαμικής Τζιχάντ και στη 17χρονη κόρη του.
  • Τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ με Νετανιάχου.
  • Χωρίς παραχωρήσεις η απάντηση των ΗΠΑ για διαπραγματεύσεις, λέει το Ιράν.
  • Πάνω από 2.900 νεκροί στον Λίβανο από την έναρξη του πολέμου, σύμφωνα με αρχές.
  • Επιδρομή με μη επανδρωμένο αεροσκάφος έξω από πυρηνικό εργοστάσιο των ΗΑΕ.
  • Η Σαουδική Αραβία αναχαίτισε τρία drones από τον εναέριο χώρο του Ιράκ.

Λεπτό προς λεπτό όλες οι εξελίξεις στο liveblog του ertnews.gr:

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος