«Έχουμε ουσιαστικά εξουδετερώσει τις ένοπλες δυνάμεις του Ιράν. Ίσως χρειαστεί λίγη δουλειά καθαρισμού επειδή είχαμε έναν μήνα εκεχειρίας», ανέφερε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Air Force One, κατά την επιστροφή του από την Κίνα.
Ο Τραμπ είπε ότι η Ουάσινγκτον δέχθηκε την εκεχειρία κυρίως λόγω πιέσεων από άλλες χώρες «ιδίως το Πακιστάν».
«Δεν θα ήμουν πραγματικά υπέρ της, αλλά το κάναμε ως χάρη στο Πακιστάν», πρόσθεσε.
Ο Ιρανός πρόεδρος Μασούντ Πεζεσκιαν συνεχάρη τον Αλί αλ‑Ζαΐντι για την ψήφο εμπιστοσύνης και την ορκωμοσία του ως πρωθυπουργός του Ιράκ.
Ο Πεζεσκιάν διαβεβαίωσε ότι το Ιράν «θα παραμείνει στο πλευρό του Ιράκ στον δρόμο της ανάπτυξης και της εδραίωσης της ασφάλειας».
Η Τεχεράνη επιδιώκει σταθερή επιρροή στη Βαγδάτη, ειδικά σε περίοδο περιφερειακής αστάθειας και εν εξελίξει διαπραγματεύσεων με τις ΗΠΑ.
Λεπτό προς λεπτό όλες οι εξελίξεις στο liveblog του ertnews.gr:
Οι δηλώσεις έρχονται ενώ η Ουάσινγκτον περιμένει απάντηση της Τεχεράνης σε πρόταση για τερματισμό του πολέμου.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος