Λίβανος: Υπεγράφη συμφωνία ένταξης της Qatar Energy στην κοινοπραξία εξερεύνησης πετρελαίου και φυσικού αερίου

Array

Ο Saad bin Sherida Al-Kaabi, υπουργός Επικρατείας για θέματα Ενέργειας του Κατάρ, Διευθύνων Σύμβουλος και Διευθύνων Σύμβουλος της Qatar Energy, συναντήθηκε χτες, Κυριακή, με τον υπουργό Ενέργειας και Υδάτων της υπηρεσιακής κυβέρνησης του Λιβάνου, Walid Fayyad.

Κατά τη συνάντηση, έγινε ανασκόπηση των διμερών σχέσεων των δύο χωρών στον τομέα της ενέργειας και της ενίσχυσης της μεταξύ τους συνεργασίας, σύμφωνα με το Ειδησεογραφικό Πρακτορείο (QNA).

Τα δύο τροποποιητικά παραρτήματα των δύο συμφωνιών που υπογράφηκαν μεταξύ της κοινοπραξίας εταιρειών και της κυβέρνησης του Λιβάνου υπογράφηκαν προκειμένου να πραγματοποιηθούν εργασίες εξερεύνησης και παραγωγής στα δύο θαλάσσια οικόπεδα  Νο. 4 και Νο. 9 στην οικονομική ζώνη του Λιβάνου.

Αυτά τα δύο παραρτήματα θα επιτρέψουν στην Qatar Energy να εισέλθει ως σημαντικός εταίρος στις επιχειρήσεις εξερεύνησης πετρελαίου και φυσικού αερίου στον Λίβανο, μαζί με τις ιταλικές εταιρείες Eni και τη γαλλική Total Energies.

Η Qatar Energy αποκτά 30% δικαιώματα εξερεύνησης στις δύο  οικόπεδα στα ανοιχτά των ακτών του Λιβάνου, ενώ το υπόλοιπο 35% διαιρείται στην ιταλική Eni και το 35% στη γαλλική Total.

Μετάφραση: Ουαλίντ Ελίας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος