Λίβανος: Ξύλο, σε απευθείας μετάδοση, στο στούντιο τηλεοπτικού σταθμού και πυροβολισμοί απ’ έξω (video)

Array

Συμπλοκή Live  στο πλατό  του τηλεοπτικού σταθμού του Λιβάνου «MTV» σημειώθηκε  χτες Πέμπτη στην εκπομπή «Η ώρα ήρθε».

Το επεισόδιο διαδραματίστηκε μπροστά στα μάτια των τηλεθεατών, μεταξύ των  φοιτητών του «Ελεύθερου Πατριωτικού Κινήματος» του πρώην πρoέδρου του Λίβανου Μισέλ Αούν και πλήθους απο το κοινό, αλλά και ανθρώπων της  ασφαλείας του σταθμού.

Το όλο περιστατικό εξελίχθηκε σε σύγκρουση και πυροβολισμούς έξω από το στούντιο μπροστά από το κτίριο του σταθμού, γεγονός που κατέστησε αναγκαία την επέμβαση των υπηρεσιών ασφαλείας, ιδιαίτερα του στρατού, που ανακοίνωσε  αργότερα τον έλεγχο της κατάστασης.

Η διεύθυνση του προγράμματος θεώρησε ότι «αυτό που συνέβη είναι απαράδεκτο στο στούντιο και δεν αρμόζει σε ένα κοινό που υποτίθεται είναι πολιτισμένο. Ζήτησε συγγνώμη για όσα έγιναν στον αέρα και υπογράμμισε ότι το περιστατικό βρίσκεται στα χέρια των σωμάτων ασφαλείας».

Από την πλευρά του, το «Προοδευτικό Σοσιαλιστικό Κόμμα» κατήγγειλε «κάθε έκθεση σε ΜΜΕ από οποιοδήποτε κόμμα» και δήλωσε «πλήρη αλληλεγγύη στον συνάδελφό μας Marcel Ghanem και το MTV απέναντι στην επιθετικότητα που δέχεται. ”

Με τη σειρά της, η Κεντρική Επιτροπή Μέσων Ενημέρωσης και Επικοινωνίας του Ελεύθερου Πατριωτικού Κινήματος τόνισε ότι «ενώ φοιτητές του κινήματος συμμετείχαν στο πρόγραμμα «Ήρθε η ώρα», δέχθηκαν επίθεση από κάποιο κοινό και από το προσωπικό ασφαλείας του σταθμού, που έσυραν τους  φοιτητές στο εξωτερικό τους χτυπούσαν και πυροβόλησαν εναντίον τους».

Η επιτροπή ζήτησε από τις υπηρεσίες ασφαλείας και το δικαστικό σώμα  να διερευνήσουν  το περιστατικό επισημαίνοντας ότι «οι φοιτητές που δέχθηκαν επίθεση θα προβούν στις απαραίτητες καταγγελίες».

Κάλεσε επίσης τον τηλεοπτικό παρουσιαστή Marcel Ghanem, «όχι μόνο να παραδώσει τις καταγραφές από τις κάμερες στις υπηρεσίες ασφαλείας, αλλά να δημοσιεύσει τις ηχογραφήσεις και τις βιντεοσκοπήσεις τους για να τις δει η κοινή γνώμη». Ζήτησε ακόμη «όλοι όσοι έχουν φωτογραφίες τραβηγμένες μέσω τηλεφώνου να τις δημοσιεύσουν για να δείξουν τι πραγματικά συνέβη».

 Ο στρατός του Λίβανου  έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter: «Μια δύναμη του στρατού επενέβη για να λύσει ένα πρόβλημα μπροστά από τον σταθμό mtv στην περιοχή Naqash και επανέφερε την κατάσταση όπως ήταν πριν».

Μετάφραση: Ουλίντ Ελίας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος