Λίβανος: Σύγχυση και ένταση μετά την απαγωγή και δολοφονία αξιωματούχου του κόμματος των Λιβανικών Δυνάμεων

Εξελίξεις σημειώθηκαν στην υπόθεση της απαγωγής και δολοφονίας του συντονιστή του Κόμματος των Λιβανικών Δυνάμεων, Πασκάλ Σουλεϊμάν, στην περιοχή Jbeil, βορειοανατολικά της Βηρυτού, το βράδυ της Κυριακής, η οποία πυροδότησε ένταση στη χώρα.

Η Διεύθυνση Πληροφοριών του Λιβανικού Στρατού μπόρεσε να συλλάβει τα περισσότερα από τα μέλη της Συριακής συμμορίας που συμμετείχαν στην απαγωγή, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η Διοίκηση του Στρατού στην πλατφόρμα «Χ» το βράδυ της Δευτέρας.

Κατά την έρευνά τους, έγινε σαφές ότι το θύμα σκοτώθηκε από τους απαγωγείς του ενώ προσπαθούσαν να κλέψουν το αυτοκίνητό του στην περιοχή Τζμπέιλ και στη συνέχεια μετέφεραν το σώμα του στη Συρία.

Η Διοίκηση του Λιβανικού Στρατού διευκρίνισε επίσης ότι συντονίζεται με τις συριακές αρχές για την παράδοση της σορού και ολοκληρώνει τις έρευνες υπό την επίβλεψη της Εισαγγελίας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Al-Nahar, η σορός του Σουλεϊμάν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Al-Basel εντός συριακού εδάφους, ενώ γίνεται συντονισμός για να παραδοθεί στον Ερυθρό Σταυρό, ο οποίος θα τον μεταφέρει στην οικογένεια του.

Το γραφείο του πρωθυπουργού Najib Mikati εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία επιβεβαίωσε ότι «από τότε που διαδόθηκε η είδηση της απαγωγής του Πασκάλ Σουλεϊμάν, οι υπηρεσίες ασφαλείας ξεκίνησαν τις έρευνες για να αποκαλύψουν τους δράστες και τους εμπλεκόμενους στο έγκλημα». Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι ήταν σαφής η πρόθεση των δραστών να σκοτώσουν το άτυχο θύμα και ότι οι έρευνες θα συνεχιστούν για να αποκαλυφθούν οι πλήρεις συνθήκες πίσω από την απαγωγή και όσοι εμπλέκονται σε αυτήν και τη δολοφονία ώστε να παραπεμφθούν στη Δικαιοσύνη.

«Πολιτική δολοφονία»

 Το τμήμα ΜΜΕ του Κόμματος των Λιβανικών Δυνάμεων κάλεσε τις υπηρεσίες ασφαλείας και τις δικαστικές υπηρεσίες «να διερευνήσουν σοβαρά και σε βάθος τους συλληφθέντες σε αυτήν την υπόθεση, για να αποκαλύψουν το πραγματικό της υπόβαθρο». Πρόσθεσε ότι μέχρι στιγμής σχετικά με τα κίνητρα του εγκλήματος δεν φαίνεται να συνάδουν με τη ληστεία και θεωρεί πολιτική τη δολοφονία μέχρι αποδείξεως του εναντίου.

Ζήτησε επίσης από τους υποστηρικτές του Κόμματος των Δυνάμεων του Λιβάνου «να εγκαταλείψουν τις πλατείες και να ανοίξουν τους δρόμους».

Η απαγωγή και η δολοφονία του Σουλεϊμάν πυροδότησε οργή στην περιοχή Jbeil, από όπου καταγόταν, όπου εκατοντάδες υποστηρικτές των Λιβανικών Δυνάμεων και κάτοικοι της Jbeil πυρπόλησαν λάστιχα και έκλεισαν δρόμους σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι 4 άτομα που επέβαιναν σε ένα λευκό αυτοκίνητο Subaro, το απόγευμα της Κυριακής, με τη βία των όπλων, απήγαγαν τον Σουλεϊμάν σε διασταύρωση που συνδέει την πόλη Lehfed με τους δρόμους Mayfouk και Haqel, κατά την επιστροφή του από μια κηδεία, σύμφωνα με την Εθνική Ειδησεογραφικό πρακτορείο.

Φαίνεται ότι περισσότερες από μία ομάδες ατόμων συμμετείχαν στον σχεδιασμό αυτής της επιχείρησης, καθώς ο Σουλεϊμάν μεταφέρθηκε σε μια συνοριακή περιοχή και άλλη ομάδα τον ανέλαβε εκεί.

Μετάφραση: Ουαλίντ Ελίας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος