Λίβανος: Σεΐχης επιτίθεται σε γυναίκα -Προκάλεσε αναστάτωση το μαγιό της στην παραλία

Σάλος  ξέσπασε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης  του Λιβάνου εξ αιτίας επίθεσης που δέχτηκε γυναίκα στην παραλία της Σιδώνας, από κληρικό  και τους οπαδούς του και εκδιώχθηκε με τον σύζυγό της επειδή φορούσε μαγιό. Κατηγορήθηκε για «περίεργη» συμπεριφορά απέναντι στην κοινωνία.

Η ιστορία ξεκίνησε το Σαββατοκύριακο, όταν η Μάϊσα Χανούνη αποφάσισε να πάει στο δημοφιλές κολυμβητήριο της Σιδώνας, συνοδευόμενη από τον σύζυγό της, για να απολαύσει τον ήλιο και να κολυμπήσει, όπως συνήθιζε κάθε χρόνο.

Τα τελευταία πέντε χρόνια  η γυναίκα συχνάζει στην παραλία αυτή, χωρίς προβλήματα. Ωστόσο, φέτος η κατάσταση εξελίχθηκε διαφορετικά.

Η Μάϊσα, μια ακτιβίστρια στον πολιτιστικό και κοινωνικό τομέα στη Σιδώνα, διηγήθηκε στο Al-Arabiya.net τι της συνέβη:

«Ήμουν με τον σύζυγό μου στην παραλία  και ένας σεΐχης μας πλησίασε με άλλους δύο άτομα   και μας ζήτησε να φύγουμε, με το πρόσχημα ότι φορούσα ρούχα που δεν ήταν κατάλληλα για μένα ως γυναίκα. Υποστήριξαν μάλιστα ότι η παρουσία μου εκεί έρχεται σε αντίθεση με τα ήθη και τα έθιμα της πόλης της Σιδώνας».

 Πρόσθεσε επίσης: «Μας ζήτησαν να φύγουμε μετά από δέκα λεπτά, με δυνατό και απειλητικό ύφος, οπότε ο σύζυγός μου έφερε αντίρρηση και πήγε στον σεΐχη λέγοντας: Μίλα… Σκασίλα μου .

Ωστόσο, ο σεΐχης επέστρεψε με περισσότερους από 15 νεαρούς άνδρες μετά τη λήξη της προθεσμίας και συγκεντρώθηκαν γύρω από τη Maysa και τον σύζυγό της και άρχισαν να τους πετούν μπουκάλια με νερό γεμάτα άμμο στα πρόσωπά τους, σύμφωνα με όσα επιβεβαίωσε η γυναίκα.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι ο σεΐχης την είχε διαβεβαιώσει ότι «είναι εδώ για να απαγορεύσουν το κακό». Εκείνη και ο σύζυγός της έφυγαν από εκείνο το σημείο για τη δική τους ασφάλεια. Τόνισε επίσης ότι κανείς δεν έχει το δικαίωμα να την εμποδίσει να ασκήσει την ελευθερία της, λέγοντας: “Αυτή είναι η πόλη μου και αυτό είναι το σπίτι μου. Το σύνταγμα εγγυάται την προσωπική ελευθερία, και ως εκ τούτου κανείς δεν έχει το δικαίωμα να εξοργίζεται και να καταπατά  την ελευθερία των ανθρώπων ούτε μια ομάδα ανθρώπων  να αποφασίζουν τι είναι σωστό και τι λάθος».

Το όλο περιστατικό πήρε τεράστιες διαστάσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της χώρας.

«Δεν είμαστε Μουσουλμανική Αδελφότητα ή στο Ιράν», με αυτή τη φράση κάποιοι Λιβανέζοι εξέφρασαν τις προηγούμενες ώρες την αντίρρησή τους για το τι συνέβη με μια γυναίκα στην παραλία της πόλης της Σιδώνας.

Ξεκίνησαν επίσης μια εκστρατεία αλληλεγγύης μαζί της.  Κάποιοι πρότειναν να οργανωθεί ένα ταξίδι στη δημοφιλή παραλία ως απάντηση σε όσα έκανε ο σεΐχης με τους νεαρούς άνδρες.

Μετάφραση: Ουαλίντ Ελίας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος