Λίβανος: Οι αρχικές έρευνες έδειξαν πως οι ρουκέτες κατά του Ισραήλ  δεν εκτοξεύθηκαν από Λιβανέζους

Λιβανέζικα και διεθνή μέσα ενημέρωσης επικαλούμενα τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό Νατζίμπ Μικάτι, αναφέρουν ότι  οι αρχικές έρευνες του στρατού έδειξαν ότι οι υπεύθυνοι για τις επιθέσεις με ρουκέτες που εξαπέλυσαν την περασμένη εβδομάδα στο Ισραήλ δεν είναι Λιβανέζοι.

Το Lebanon 24, ένας ιδιωτικός ειδησεογραφικός ιστότοπος, ανακοίνωσε τα αποτελέσματα αυτών των ερευνών. Τα ευρήματα έρχονται μέρες αφότου το Ισραήλ κατηγόρησε το παλαιστινιακό κίνημα της Χαμάς ότι βρίσκεται πίσω από την εκτόξευση δεκάδων ρουκετών στο Ισραήλ από τον Λίβανο στις 6 Απριλίου.

Αν και η Χαμάς δεν ανέλαβε την ευθύνη για το περιστατικό, Λιβανέζοι αξιωματούχοι, κληρικοί και χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης έχουν καταδικάσει, σε διάφορες δηλώσεις, τη στρατιωτική παρουσία της Χαμάς και άλλων παλαιστινιακών ομάδων εντός του Λιβάνου.

Στις 8 Απριλίου,  Λιβανέζος βουλευτής κάλεσε τον ηγέτη της Λιβανέζικης Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, να προσέλθει σε ανάκριση, για να τον ρωτήσει τι ήξερε για την εκτόξευση ρουκετών στο Ισραήλ και για οποιαδήποτε πληροφορία είχε σχετικά με την παρουσία της Χαμάς στον Λίβανο.

Χθες, το λιβανέζικο κανάλι MTV, το οποίο είναι κατά της Χεζμπολάχ, ανέφερε ότι ο Βουλευτής και δικηγόρος, Έλι Μαχφούντ, είπε ότι το Κίνημα Αλλαγής, του οποίου ηγείται, θα υποβάλει ποινική μήνυση στο δικαστικό σώμα κατά της Χαμάς.

Μετάφραση: Ουλίντ Ελίας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος