Λίβανος: Νέα στοιχεία επιβεβαιώνουν ότι το 80% του λαού ζει στην φτώχια με το υψηλότερο κόστος ζωής στον κόσμο

Οι επιτόπιες έρευνες για το μηνιαίο κόστος ζωής στον Λίβανο δείχνουν εκπληκτικές αυξήσεις. Με τον πρόσφατο υπολογισμό του κόστους των δημόσιων υπηρεσιών, όπως η ηλεκτρική ενέργεια και οι επικοινωνίες, οι επιβαρύνσεις ανήλθαν μεταξύ 40 και 70 εκατομμυρίων λιρών, τουλάχιστον  για μια τετραμελή οικογένεια.

Ωστόσο το μέσο εισόδημα υποστηρίζεται από αυξήσεις ή έκτακτες επιχορηγήσεις και βοήθεια που δεν υπερβαίνει τα 25 εκατομμύρια λίρες το μήνα για τους εργαζόμενους στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα. Αυτό όμως τους δίνει ένα κάποιο αντίβαρο στην επιδείνωση του κόστους ζωής.

Αυτά τα κενά επιβεβαιώνουν την αξιοπιστία των διεθνών εκθέσεων ότι το 80 τοις εκατό του πληθυσμού του Λιβάνου ζει κάτω από το όριο της φτώχειας και το 70 τοις εκατό των ανθρώπων αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην αντιμετώπιση των αυξανόμενων δαπανών.

Οι αριθμοί τοποθετούν τον Λίβανο στην πρώτη θέση του δείκτη πληθωρισμού. Καθώς κατέγραψε τον υψηλότερο ρυθμό πληθωρισμού στις τιμές του καλαθιού τροφίμων σε όλο τον κόσμο σε ετήσια συγκριτική μέτρηση μέχρι το τέλος του πρώτου μήνα του τρέχοντος έτους, επιτυγχάνοντας ετήσιο ρυθμό μεταβολής 139% στον δείκτη πληθωρισμού των τιμών των τροφίμων, ξεπερνώντας τη Ζιμπάμπουε, η οποία κατέγραψε 138%. , ακολουθούμενη από την Αργεντινή με ποσοστό 103 τοις εκατό και το Ιράν 73 τοις εκατό.

Εκτός από την «καταγραφή» του Λιβάνου στην προτελευταία κατάταξη στον παγκόσμιο δείκτη πληθωρισμού, οι διεθνείς οικονομικές εκθέσεις αναφέρουν ότι η λιβανέζικη λίρα βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με τα χειρότερα νομίσματα όσον αφορά τις αρνητικές επιδόσεις σε όλο τον κόσμο.

Μετάφραση: Ουαλίντ Ελίας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος