Λίβανος: Ξενοδοχείο στη Βηρυτό και πόλεις μέχρι τα σύνορα με τη Συρία στο στόχαστρο του IDF – Τι μεταδίδει ο απεσταλμένος του ΕΡΤnews

Τουλάχιστον 11 άνθρωποι σκοτώθηκαν στον τελευταίο γύρο ισραηλινών επιδρομών στον Λίβανο κατά τη διάρκεια τηςνύχτας, ενώ ακόμη τέσσερις νεκροί αναφέρονται από τις επιθέσεις στα ανατολικά.  Σε επιδρομή στην ανατολική πόλη Μπάαλμπεκ, η οποία βρίσκεται κοντά στα σύνορα με τη Συρία κτίριο κατοικιών κατέρρευσε και τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι ανασύρθηκαν νεκροί.

Δείτε περισσότερα στο ertflix.gr | Ακούστε περισσότερα στο ertecho.gr

Το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου ανακοίνωσε ότι οι ισραηλινές επιθέσεις σε δύο πόλεις νότια της Βηρυτού, άφησαν έξι νεκρούς και οκτώ τραυματίες. Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης του Λιβάνου ανέφεραν ότι ισραηλινές επιδρομές έπληξαν το ξενοδοχείο Comfort στο προάστιο Χαζμίεχ της Βηρυτού και ένα τετραώροφο κτίριο στην ανατολική πόλη Μπάαλμπεκ.

Στο Αραμούν και το Σααντιγιάτ, νότια της Βηρυτού, το Υπουργείο Υγείας ανέφερε ότι οι ισραηλινές επιδρομές σκότωσαν έξι ανθρώπους και τραυμάτισαν άλλους οκτώ. Προειδοποίησε ότι αυτός ήταν ένας «προκαταρκτικός απολογισμός».

Λίβανος: Ξενοδοχείο στη Βηρυτό και πόλεις μέχρι τα σύνορα με τη Συρία στο στόχαστρο του IDF – Τι μεταδίδει ο απεσταλμένος του ΕΡΤnews

Oι αρχές του Λιβάνου αναφέρουν ότι πλήττονται πόλεις που δεν έχουν χαρτογραφηθεί ως παραδοσιακά προπύργια της υποστηριζόμενης από το Ιράν μαχητικής οργάνωσης Χεζμπολάχ, ενώ τις προηγούμενες ημέρες τουλάχιστον 40 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 246 τραυματίστηκαν σε ισραηλινές επιθέσεις.

Το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι χερσαίες δυνάμεις κατέλαβαν περιοχές του νότιου Λιβάνου κοντά στα σύνορα με το Ισραήλ, ενώ η ζώνη ασφαλείας θα διευρυνθεί. 

Τουλάχιστον 40 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 246 τραυματίστηκαν σε ισραηλινές επιθέσεις στον Λίβανο χθες και σήμερα, σύμφωνα με εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας του Λιβάνου.

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν προειδοποίησε το Ισραήλ να μην εισβάλει στον Λίβανο, μετά την ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού ότι τα στρατεύματά του άρχισαν να επιχειρούν στο νότιο τμήμα της χώρας μετά από επιθέσεις της Χεζμπολάχ.

Η ένοπλη λιβανέζικη οργάνωση αναφέρει ότι εκτόξευσε ρουκέτες εναντίον ισραηλινών δυνάμεων στην πόλη Μετούλα στο βόρειο Ισραήλ και ανέλαβε την ευθύνη για φερόμενη πυραυλική επίθεση στη ναυτική βάση στη Χάιφα.

Αναγκαστική εκκένωση υπό τον IDF

Ο ισραηλινός στρατός εξέδωσε εντολές αναγκαστικής εκκένωσης για τους κατοίκους 13 επιπλέον χωριών και πόλεων στο νότιο Λίβανο, συμπεριλαμβανομένων των περιοχών Qana, Kfar Kila και Majdal Zoun.

Προηγούμενη εκκένωση αφορούσε τους κατοίκους 16 χωριών και πόλεων καθώς και 50 οικισμών.

Πηγή: AFP

Διαβάστε περισσότερα: Το ΕΡΤnews στη Βηρυτό: Το Ισραήλ θέλει να δείξει ότι η Χεζμπολάχ δεν είναι υπολογίσιμη δύναμη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος