Λίβανος: Η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε τον θάνατο τριών παραϊατρικών της μετά από ισραηλινό βομβαρδισμό

Η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε χτες βράδυ Δευτέρα, ότι τρεις παραϊατρικοί σκοτώθηκαν σε ισραηλινό βομβαρδισμό του κέντρου της Ισλαμικής Αρχής Υγείας στο νότιο Λίβανο.
Αργότερα η οργάνωση απάντησε με πυραύλους, καθώς η κλιμάκωση στα σύνορα συνεχίζεται για περίπου πέντε μήνες.
«Οι μαχητές του κινήματος στόχευσαν, στις 09:50 το βράδυ της Δευτέρας, την αποικία «Gasher Haziv» κοντά στη Nahariya με συστοιχίες ρουκετών Katyusha.

Από την πλευρά του, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι αναχαίτισε έναν αριθμό πυραύλων και ανέφερε ότι δεν υπήρξαν θύματα.

Αυτός ο βομβαρδισμός ήρθε λίγες ώρες αφότου οι Ισραηλινοί ανακοίνωσαν τη δολοφονία ενός αλλοδαπού εργάτη και τον τραυματισμό άλλων ανθρώπων σε επίθεση με πυραύλους κοντά στα σύνορα.

Τη Δευτέρα, σε ξεχωριστές δηλώσεις, η Χεζμπολάχ ανέλαβε την ευθύνη για πολλές επιθέσεις σε ισραηλινές στρατιωτικές εγκαταστάσεις.

Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε ότι «εντοπίστηκαν αρκετές εκτοξεύσεις ρουκετών στον Λίβανο», προσθέτοντας ότι «χτύπησαν τις πηγές εκτόξευσης», ενώ «μαχητικά αεροσκάφη βομβάρδισαν μια σειρά από στρατιωτικές εγκαταστάσεις της Χεζμπολάχ» στο νότιο Λίβανο.

Το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου καταδίκασε την ισραηλινή επιδρομή με «τον πιο έντονο τρόπο» και περιέγραψε την επίθεση σε ιατρικές ομάδες ως «απαράδεκτες επιθέσεις που παραβιάζουν τους διεθνείς νόμους και κανόνες», σύμφωνα με όσα μετέδωσε το επίσημο Εθνικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Μετάφραση: Ουαλίντ Ελίας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος