Λίβανος: Η διεθνής κοινότητα να συνεργαστεί για τον τερματισμό της κρίσης των Σύρων προσφύγων στη χώρα

Array

Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός του Λιβάνου Νατζίμπ Μικάτι κάλεσε χτες, Πέμπτη, τη διεθνή κοινότητα να συνεργαστεί για να τερματιστεί η κρίση των Σύριων προσφύγων, «κρίση εκτοπισμού» στον Λίβανο, τονίζοντας ότι η χώρα του «πιέζεται» σε όλα τα επίπεδα.

Η Λιβανική Προεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου ανέφερε σε ανακοίνωση ότι ο Μικάτι τόνισε στον Ύπατο Αρμοστή των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες, Filippo Grandi, κατά τη διάρκεια συνάντησης στη Βηρυτό, “την ανάγκη συντονισμού” της Ύπατης Αρμοστείας των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες και άλλους σχετικούς διεθνείς οργανισμούς. με την κυβέρνηση του Λιβάνου για να λύσει «αυτό το δίλημμα».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση  ο Μικάτι είπε κατά τη διάρκεια της συνάντησης ότι «αυτός ο φάκελος δεν πρέπει να παραμείνει μια κάρτα που πιέζει τη λιβανέζικη πραγματικότητα, τη στιγμή που ο Λίβανος δεν έχει πλέον την οικονομική, υπηρεσιακή και πολιτική ικανότητα να φέρει τις επιπτώσεις αυτού του φακέλου».

Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός του Λιβάνου τόνισε επίσης ότι «προτεραιότητα σε αυτή τη φάση είναι να επιστρέψουν οι εκτοπισμένοι Σύροι διαδοχικά στη χώρα τους μετά τη σταθεροποίηση της κατάστασης στη Συρία».

Ο κ.Γκράντι είπε ότι τα Ηνωμένα Έθνη συνεχίζουν να κινητοποιούν διεθνείς πόρους για Σύριους πρόσφυγες που θέλουν να επιστρέψουν στη χώρα τους, σημειώνοντας ότι  πολλοί έχουν ήδη επιστρέψει εδώ και εβδομάδες. Εξήγησε επίσης ότι η Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες συνεργάζεται με τη συριακή πλευρά για «να άρει τα σοβαρά εμπόδια που έχουν συσσωρευτεί με τα χρόνια και εμποδίζουν τους ανθρώπους να επιστρέψουν».

Μετάφραση: Ουαλίντ Ελίας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος