Λίβανος: Επιτρέπονται προσωρινά οι συγκεντρώσεις ομοφυλοφίλων με δικαστική απόφαση

Array

Το Ανώτατο Δικαστήριο στον Λίβανο ανέστειλε την εφαρμογή απόφασης του υπουργού Εσωτερικών, που ζητούσε απο τις δυνάμεις ασφαλείας να αποτρέψουν οποιαδήποτε συνάντηση ή συγκέντρωση μελών της LGBT κοινότητας στον Λίβανο και οτιδήποτε σχετίζεται με την ομοφυλοφιλία.

Ακτιβιστές ανθρωπίνων δικαιωμάτων και παρατηρητές της υπόθεσης θεώρησαν δικαστική νίκη την εξέλιξη αυτή για τους ομοφυλόφιλους στο Λίβανο.

Η απόφαση  του Ανώτατου Δικαστήριού είναι προσωρινή, εν αναμονή της τελικής απόφασης επί της προσφυγής που υπέβαλαν οι οργανώσεις «Legal Agenda» και «Dream», οι οποίες επέκριναν την απόφαση του υπουργού για περιορισμό των συνταγματικά κατοχυρωμένων ελευθεριών, απειλή της πολιτικής ειρήνης και υποκίνηση βίας και μίσους ενάντια σε ευάλωτες ομάδες που η πολιτεία πρέπει να προστατεύει.

Απαγόρευση υπό την πίεση θρησκευτικών κομμάτων

Σε μια απόφαση  που εξέδωσε στις 24 Ιουνίου, ο υπουργός Mawlawi είχε ζητήσει από τις λιβανικές δυνάμεις ασφαλείας να αποτρέψουν τη δημιουργία δραστηριοτήτων, όπως είπε, με στόχο την «προαγωγή της ομοφυλοφιλίας», όπως τόνιζε.

Η απόφαση του Al-Mawlawi συνέπεσε με επιθέσεις στις δραστηριότητες της ΛΟΑΤ κοινότητας στη Βηρυτό και απειλές από χριστιανικά και ισλαμικά θρησκευτικά κόμματα που ορκίζονταν να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε συγκέντρωση της LGBT κοινότητας στο Λίβανο.

Τότε, ο υπουργός θεώρησε ότι το θέμα είναι αντίθετο με τα ήθη και έθιμα της κοινωνίας μας και έρχεται σε αντίθεση με τις αρχές των ουράνιων θρησκειών».

Μετάφραση: Ουαλίντ Ελίας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος