Λίβανος: Επικρίνει τη διεθνή κοινότητα για την απόφαση παραμονής στην χώρα εκτοπισμένων Σύρων – Καταγγέλλει ύπαρξη ενόπλων ομάδων ανάμεσα τους

Ο υπουργός Άμυνας στην υπηρεσιακή κυβέρνηση του Λίβανου , Μορίς Σαλίμ, ανέφερε ότι η διεθνής κοινότητα πιέζει για την επιβίωση των εκτοπισμένων Σύριων και επιμένει στην ενσωμάτωσή τους στη λιβανική κοινωνία, και δεν γνωρίζω τις προθέσεις της διεθνούς κοινότητας , η οποία πληρώνει χρήματα σε σκληρό νόμισμα για τους εκτοπισμένους.

Σε τηλεοπτική συνέντευξη, ο Σαλίμ επεσήμανε: «Ανάγκη είναι να καταβάλλεται βοήθεια στους εκτοπισμένους στη χώρα τους, αντί να πληρώνεται στον Λίβανο». Τ

Τόνισε ότι δεν υπάρχει καμία σχέση με το θέμα των εκτοπισμένων και άλλες πολιτικές προτάσεις και η κύρια πίεση σήμερα είναι λόγω των παραβάσεων που κάνουν ορισμένοι εκτοπισμένοι.

Επισήμανε ότι «η αντιμετώπιση γίνεται μέσω των σχέσεων και της επικοινωνίας μεταξύ των κυβερνήσεων του Λιβάνου και της Συρίας». «Ο στρατός ελέγχει τους εισβολείς πέρα από τα σύνορα, και παραδίδει τους εισβολείς και τους παραδίδει στον συριακό στρατό», είπε.

Τέλος αποκάλυψε ότι υπάρχουν κάποιες ομάδες εκτοπισμένων που είναι ένοπλες και ο στρατός κάνει άμεσα βήματα σε αυτό το πλαίσιο για να ελέγξει την κατάσταση.

Μετάφραση: Ουαλίντ Ελίας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος