Λίβανος: Εκτοξεύσεις πυραύλων της Χεζμπολάχ στο Β. Ισραήλ

Χτες το βράδυ 14 πύραυλοι εκτοξεύτηκαν από τον Λίβανο, προς την πόλη Ναχαρίγια και οικισμούς στη Δυτική Γαλιλαία, στο βόρειο Ισραήλ, γράφει η ισραηλινή εφημερίδα Yedioth Ahronoth.

Ο ισραηλινός στρατός αναχαίτισε δύο πυραύλους, ενώ 7 έπεσαν σε ανοιχτούς χώρους, χωρίς να διευκρινίζεται στο δημοσίευμα η κατάληξη των υπόλοιπων πυραύλων.

Για πρώτη φορά από τον Νοέμβριο του 2023, σειρήνες ήχησαν στη Ναχαρίγια νωρίτερα απόψε, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Εκπρόσωπος της ισραηλινής υπηρεσίας ασθενοφόρων δήλωσε ότι σε αυτό το στάδιο δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματισμούς.

Εν τω μεταξύ, η εφημερίδα Haaretz ανέφερε ότι ο ισραηλινός στρατός απάντησε βομβαρδίζοντας πηγές εκτόξευσης ρουκετών στο νότιο Λίβανο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του στρατού βομβαρδίστηκε η περιοχή Wadi al-Hamoul του Λιβάνου αφού προηγουμένως εκτοξεύθηκαν απο εκεί οβίδες προς τη Δυτική Γαλιλαία.

 Η Χεζμπολάχ ανέφερε σε ανακοίνωση της ότι τα μέλη της στόχευσαν τον οικισμό Γκασέρ Χαζίβ κοντά στη Ναχαρίγια με εκτοξευτή ρουκετών Κατιούσα. Έκανε επίσης λόγο για επιχειρήσεις εναντίον ισραηλινών στόχων στην Άνω Γαλιλαία, τη Δυτική Γαλιλαία και τους λόφους Kfar Shuba, προσθέτοντας ότι ο βομβαρδισμός έγινε για την υποστήριξη του παλαιστινιακού λαού μας στη Λωρίδα της Γάζας και ως απάντηση στις ισραηλινές επιθέσεις στα χωρία του νοτίου Λιβάνου.

Το απόγευμα της Τρίτης, μια Λιβανέζα τραυματίστηκε σοβαρά ως αποτέλεσμα ισραηλινής επιδρομής με στόχο τη συνοριακή πόλη Yarin, σύμφωνα με το επίσημο λιβανέζικο Πρακτορείο Ειδήσεων.
Η Χεζμπολάχ και οι παλαιστινιακές φατρίες στον Λίβανο ανταλλάσσουν σποραδικούς καθημερινούς βομβαρδισμούς με τον ισραηλινό στρατό, από τις 8 Οκτωβρίου 2023, με αποτέλεσμα θανάτους και τραυματισμούς, οι περισσότεροι από αυτούς στον Λίβανο.

Μετάφραση: Ουαλίντ Ελίας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος