Το Εθνικό Πρακτορείο Ειδήσεων του Λιβάνου υπέστη κλοπή στον διακομιστή του και χάθηκαν φωτογραφίες από το 1961. Επίσης εξαφανίστηκαν και πέντε ηλεκτρονικοί υπολογιστές.
Το ανακοίνωσε ο Υπουργός Πληροφοριών του Λιβάνου Ziyad al-Makari. Σε δήλωση του είπε επίσης ότι το αρχείο της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών κλάπηκε από τον διακομιστή, ο οποίος περιλαμβάνει φωτογραφίες όλων των γεγονότων από το 1961, επίσης κλάπηκαν 5 υπολογιστές από την αίθουσα του αρχείου.
Οι υπηρεσίες ασφαλείας και οι δικαστικές υπηρεσίες ξεκίνησαν τις έρευνες τους
Αξιοσημείωτο είναι ότι τα γραφεία του Εθνικού Πρακτορείου Ειδήσεων βρίσκονται στην έδρα του Υπουργείου Πληροφοριών στην περιοχή Sanayeh στη Βηρυτό, δίπλα στο υπουργείο Εσωτερικών και των Δήμων.
Στο Λίβανο τα μέτρα ασφαλείας στα δημόσια ιδρύματα και κτίρια από την οικονομική κρίση του 2019, έχουν χαλαρώσει καθώς αρκετοί εργαζόμενοι αποφεύγουν την προσέλευση στο χώρο εργασίας τους λόγω του υψηλού κόστους μεταφοράς και της επιδείνωσης της αγοραστικής αξίας των μισθών.
Μετάφραση: Ουαλίντ Ελίας
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος