Λίβανος: Δύο Σύριοι συνελήφθησαν για διακίνηση εκατοντάδων ανθρώπων από τη Λιβύη, σε Ελλάδα και Ιταλία

Οι αρχές ασφαλείας του Λιβάνου συνέλαβαν δύο Σύριους  που μετέφεραν λαθραία εκατοντάδες άτομα διαφορετικών εθνικοτήτων μέσω της Λιβύης στην Ιταλία και την Ελλάδα. Αναζητούνται οι συνεργάτες  στους στο εξωτερικό.

Η Γενική Διεύθυνση των Σωμάτων Εσωτερικής Ασφάλειας σε ανακοίνωσή της ανέφερε ότι συγκέντρωσαν  πληροφορίες για τους Σύριους Μ. Ν. (Γεννημένος το 1975) και  Μ. ΝΤΟ. (Γεννημένος το 1971), οι οποίοι  μεταφέρουν από τη Λιβύη στην Ευρώπη λαθραία, άτομα που κατάγονται  από τη  Συρία, Λίβανο, Αίγυπτο, Παλαιστίνη, Αφρική  και άλλων εθνικοτήτων, χρησιμοποιώντας βάρκες σε συντονισμό με άτομα λιβανέζικης υπηκοότητας στην περιοχή Wadi Khaled στο βόρειο Λίβανο, όπου βυθίστηκε μια βάρκα στα ανοιχτά της πόλης Τομπρούκ – Λιβύη, με  αποτέλεσμα δεκάδες μετανάστες  να χάσουν τη ζωή τους ».

Η ανακοίνωσή προσέθεσε ότι οι δύο συλληφθέντες διέφυγαν στη συνέχεια από τη Λιβύη στη Συρία αφού ο ένας δέχτηκε  απόπειρα δολοφονίας από ορισμένες οικογένειες των θυμάτων. Ακολούθως μπήκαν κρυφά στον Λίβανο και ο πρώτος πήγε τον τόπο διαμονής του στην πόλη Lala στην κοιλάδα Bekaa, και ο δεύτερος στην πόλη Barelias.

 Η ανακοίνωσή ανέφερε ότι συνελήφθησαν στο Lala και στο Barelias και  κατά την ανάκριση τους ομολόγησαν ότι χρεώνουν 3.500 δολάρια σε κάθε άτομο.

Εκατοντάδες άνθρωποι μεταφέρθηκαν λαθραία στη θάλασσα από τη Λιβύη στην Ιταλία και την Ελλάδα, χρησιμοποιώντας οχηματαγωγά πλοία χωρητικότητας 500, 350 και 250 ατόμων, σε συνεργασία με τα δύο αδέρφια του δεύτερου συλληφθέντος: Μ. ΝΤΟ. (Γεννημένος το 1983) κάτοικος Λιβύης, και ο Μ. ΝΤΟ. (Γεννήθηκε το 1973) κάτοικος Ελλάδας.

Μετάφραση: Ουαλίντ Ελίας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος