Λίβανος: Άσκηση προσημείωσης της Χεζμπολάχ κατά του Ισραήλ με πραγματικά πυρά

Η Χεζμπολάχ πραγματοποίησε στρατιωτική άσκηση με αληθινά πυρομαχικά στο νότιο Λίβανο, χτες  Κυριακή, 21 Μαΐου.

Πρόκειται  για άσκηση από τις μεγαλύτερες που έχει πραγματοποιήσει ποτέ μπροστά στα ΜΜΕ. Περιλάμβανε στρατιωτική παρέλαση και προσομοίωση επιθέσεων με στόχο το Ισραήλ μέσω drone ή εφόδων, σύμφωνα με ανταποκριτές του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Περίπου 200 μέλη του κόμματος συμμετείχαν στην στρατιωτική άσκηση που πραγματοποιήθηκε στην πόλη Αρμάτι, περίπου 20 χλμ. βόρεια των συνόρων με το Ισραήλ, με αφορμή την επέτειο της αποχώρησης του Ισραήλ  από τον νότιο Λίβανο στις 25 Μαΐου 2000.

Τα    μέλη της οργάνωσης , που ήταν καλυμμένα ή είχαν  κρύψει τα πρόσωπα τους με μαύρο και πράσινο,  καμουφλάζ, προσομοίωσαν επίθεση drone σε στόχο μέσα στο Ισραήλ και μια εισβολή στη συνοριακή λωρίδα και επίθεση σε οχήματα στην άλλη πλευρά,

Ελεύθεροι σκοπευτές πυροβόλησαν στόχους με το αστέρι του Δαβίδ, ενώ ένοπλοι με μοτοσικλέτες εκτόξευσαν πραγματικές σφαίρες εναντίον στόχων.

 Κατά τη διάρκεια των ελιγμών, η οργάνωση παρουσίασε διαφορετικούς τύπους ελαφρών και βαρέων όπλων, όπως εκτοξευτές ρουκετών, οχήματα εξοπλισμένα με βαριά πολυβόλα ή αντιαεροπορικά όπλα, εκτός από αντιαρματικά και βλήματα εκτόξευσης ώμου.

Ένας ψηλός τοίχος από τσιμέντο, παρόμοιος με αυτόν που ύψωσε το Ισραήλ στα σύνορα με τον Λίβανο, υψώθηκε στο μέρος και συνθήματα όπως «Ερχόμαστε» γράφτηκαν πάνω του κοντά σε μια εικόνα του τεμένους Αλακσα

Ο Γενικός Γραμματέας του κόμματος, Χασάν Νασράλα, έχει προειδοποιήσει επανειλημμένα το Ισραήλ τα τελευταία χρόνια ότι το κόμμα μπορεί να ζητήσει από τους μαχητές του να εισβάλουν στη Γαλιλαία σε οποιονδήποτε μελλοντικό πόλεμο μεταξύ των δύο.

Ο επικεφαλής του εκτελεστικού συμβουλίου του κόμματος, Hashem Safieddine, είπε:

 «Αν κάποιος πιστεύει σήμερα ότι η Σιωνιστική οντότητα διαπράττει μια ανόητη πράξη, παρακάμπτοντας τους κανόνες του παιχνιδιού, και ξέρει τι εννοούμε, θα πλημμυρίσει αυτή την οντότητα με τους πυραύλους ακριβείας μας και όλα τα διαθέσιμα όπλα στα χέρια μας».

Ο Λίβανος έγινε μάρτυρας ενός αιματηρού πολέμου το καλοκαίρι του 2006, ο οποίος ξεκίνησε με την απαγωγή δύο Ισραηλινών στρατιωτών από μέλη της Χεζμπολάχ. Κατά τη διάρκεια του πολέμου, 1.200 άνθρωποι σκοτώθηκαν στο Λίβανο, οι περισσότεροι άμαχοι, και 160 Ισραηλινοί, οι περισσότεροι στρατιώτες.

Μετάφραση: Ουαλίντ Ελίας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος