Λίβανος: Αποτράπηκε διείσδυση περίπου 1.200 Σύριων στο Λίβανο αυτή την εβδομάδα

Ο Λιβανέζικος Στρατός ανακοίνωσε, ότι απέτρεψε τη διείσδυση περίπου 1.200 Σύριων στο Λίβανο αυτή την εβδομάδα, σε ένα φαινόμενο που αναφέρεται όλο και περισσότερο πρόσφατα, τη στιγμή που οι αρχές προειδοποιούν για τους κινδύνους.

Σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη, ο Λίβανος φιλοξενεί «τον μεγαλύτερο αριθμό προσφύγων κατά κεφαλήν στον κόσμο». Οι αρχές υπολογίζουν ότι οι πρόσφυγες ξεπερνούν τα δύο εκατομμύρια, ενώ ο αριθμός των εγγεγραμμένων στα Ηνωμένα Έθνη ξεπερνά ελαφρώς το όριο των 800.000.

Ο Λιβανέζικος Στρατός ανακοίνωσε σε ανακοίνωσή του ότι, «Στο πλαίσιο της καταπολέμησης της λαθρεμπορίας ανθρώπων και της παράνομης διείσδυσης στα χερσαία σύνορα, μονάδες του στρατού απέτρεψαν σε διάφορες ημερομηνίες κατά τη διάρκεια της τρέχουσας εβδομάδας μια απόπειρα διείσδυσης σε περίπου 1.200 Σύρους στα σύνορα Λιβάνου-Συρίας».

Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Νατζίμπ Μικάτι δήλωσε στην αρχή της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου: «Αυτό που μας απασχολεί είναι η νέα εισροή μέσω παράνομων διαδρόμων». «Ο στρατός και οι δυνάμεις ασφαλείας καταβάλλουν μεγάλες προσπάθειες για να αποτρέψουν αδικαιολόγητες νηοπομπές εκτοπισμού».

Ακόμη ο Μικάτι  ανέφερε ότι αυτό που προκαλεί ανησυχία είναι ότι οι περισσότεροι από αυτούς είναι νέοι άνδρες και γυναίκες. Ο Μικάτι πρόσθεσε: «Αυτό απειλεί την ανεξαρτησία της οντότητάς μας και επιβάλλει μια σοβαρή ανισορροπία που πλήττει, ηθελημένα ή ακούσια, τη δομή της πραγματικότητας του Λιβάνου».

Η συντριπτική πλειονότητα των Σύριων είναι Σουνίτες Μουσουλμάνοι, ενώ ο Λίβανος αγωνίζεται να διατηρήσει την ειρήνη μεταξύ των 18 θρησκευτικών αιρέσεων. Σήμερα, οι Χριστιανοί αποτελούν σχεδόν το ένα τρίτο του πληθυσμού, ενώ τα άλλα δύο τρίτα είναι περίπου ομοιόμορφα μοιρασμένα μεταξύ Σιιτών και Σουνιτών.

Στις 23 Αυγούστου, ο λιβανέζικος στρατός απέτρεψε μια απόπειρα διείσδυσης από περίπου 700 Σύρους. Ανακοινώνει επίσης κατά καιρούς την ματαίωση προσπαθειών θαλάσσιας διαφυγής προς την Ευρώπη.

Ως αποτέλεσμα της σύγκρουσης, η Συρία βιώνει μια ασφυκτική οικονομική κρίση, με αποτέλεσμα να μειωθεί η αγοραστική δύναμη των πολιτών.

Μετάφραση: Ουαλίντ Ελίας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος