Λήξη συναγερμού στο αεροδρόμιο της Νυρεμβέργης μετά το λανθασμένο σήμα για αεροπειρατεία

«Λήξη συναγερμού» σήμανε πριν από λίγη ώρα στο αεροδρόμιο της Νυρεμβέργης, το οποίο παρέμενε κλειστό λόγω «πιθανής κατάστασης έκτακτης ανάγκης εν πτήσει», η οποία αφορούσε αεροσκάφος προερχόμενο από την Κέρκυρα. Οι πτήσεις εκτελούνται πλέον κανονικά, ενώ έχει ολοκληρωθεί και η επιχείρηση της αστυνομίας.

Υπενθυμίζεται ότι το αεροδρόμιο έκλεισε λίγο μετά το μεσημέρι (τοπική ώρα), αμέσως μετά την προσγείωση πτήσης της Corendon Airlines από την Κέρκυρα. Το αεροσκάφος είχε προηγουμένως εκπέμψει σήμα κινδύνου με τον κωδικό «7500» για πιθανή αεροπειρατεία και ο πιλότος δεν ήταν προσβάσιμος μέσω ασυρμάτου.

Το αεροσκάφος έφθασε στο αεροδρόμιο συνοδεία δύο μαχητικών αεροσκαφών Eurofighter των γερμανικών ενόπλων δυνάμεων και προσγειώθηκε με ασφάλεια. Σύμφωνα με την αστυνομία, διεξάγεται έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί εάν επρόκειτο για τεχνικό πρόβλημα ή λάθος χειρισμού. Μετά την προσγείωση, ειδικές δυνάμεις SEK στο αεροδρόμιο, ενώ ανακρίθηκαν τόσο ο πιλότος και το πλήρωμα όσο και οι επιβάτες.

Κατά τη διάρκεια της διακοπής λειτουργίας του αεροδρομίου πολλές πτήσεις εξετράπησαν στα αεροδρόμια της Φρανκφούρτης, του Μέμινγκεν, του Μονάχου και της Στουτγάρδης. Τη νύχτα στην περιοχή του αεροδρομίου της Νυρεμβέργης τρεις πιλότοι ανέφεραν ότι εντόπισαν drone, ωστόσο η έρευνα που ακολούθησε δεν επιβεβαίωσε τις μαρτυρίες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος