Λευκός Οίκος: Μπάιντεν και Ερντογάν θα συνομιλήσουν αύριο Τετάρτη στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και ο Τούρκος ομόλογός του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είναι προγραμματισμένο να συνομιλήσουν αύριο στο περιθώριο της συνόδου του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη, γνωστοποίησε σήμερα ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου Τζέικ Σάλιβαν.

«Πιστεύουμε ότι κάποια στιγμή αύριο» οι δύο άνδρες «θα έχουν την ευκαιρία να συνομιλήσουν», δήλωσε ο Αμερικανός αξιωματούχος από το αμερικανικό προεδρικό αεροσκάφος, τονίζοντας ότι οι λεπτομέρειες της συνάντησης είναι ακόμη σε προετοιμασία.

Ο Σάλιβαν διαβεβαίωσε ότι η ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, που επιθυμεί διακαώς η Ουάσινγκτον και την οποία η Άγκυρα απειλεί να ασκήσει εμποδίσει, «θα συζητηθεί», αλλά χωρίς να είναι «το κεντρικό αντικείμενο» της συζήτησης.

Ο Αμερικανός σύμβουλος τόνισε επίσης πως οι ΗΠΑ θα κάνουν αύριο Τετάρτη κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής «συγκεκριμένες ανακοινώσεις» σχετικά με νέες δεσμεύσεις για μακροπρόθεσμη στρατιωτική ενίσχυση σε ξηρά, θάλασσα και αέρα στην Ευρώπη, ιδίως στο ανατολικό τμήμα της ηπείρου.

Τόνισε ότι «ορισμένα έθνη» της Συμμαχίας θα «δεσμευτούν επίσης να αυξήσουν τις συνεισφορές τους για την άμυνα στην ανατολική πτέρυγα» του ΝΑΤΟ.

Γνωστοποίησε ότι ο Μπάιντεν θα έχει συνομιλίες με τον Ιάπωνα πρωθυπουργό Φούμιο Κισίντα και τον πρόεδρο της Νότιας Κορέας Γιουν Σουκ-γιόλ στο περιθώριο της συνόδου του ΝΑΤΟ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος